Să fii sănătoasă: 5 soluţii eficiente ca să-ţi menţii greutatea ideală

Cum să slăbeşti sănătos şi să te menţii la greutatea dorită? Nu prin înfometare, nu prin diete fără număr urmate o perioadă de timp, ci prin schimbarea pe viaţă a regimului tău

Cum să slăbeşti sănătos şi să te menţii la greutatea dorită? Nu prin înfometare, nu prin diete fără număr urmate o perioadă de timp, ci prin schimbarea pe viaţă a regimului tău alimentar.

Când vine vorba despre slăbit toată lumea vine cu păreri şi păreri, însă ceea ce mă îngrijorează este faptul că foarte multe persoane nu ştiu cum să mănânce sănătos ca să slăbească şi să se menţină la greutatea dorită. Există foarte multe diete, însă nu ele sunt cele care te vor ajuta să te menţii la greutatea dorită, după îndelungi perioade de înfometare sau de combinaţii alimentare care mai de care mai dubioase.

Să mănânci numai carbohidraţi sau numai proteine, sau să consumi doar câte o grupă alimentară într-o zi alternând apoi cu celelalte nu constituie soluţii sănătoase pentru organismul tău şi nici nu vei obţine rezultate pe termen lung.

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face dacă vrei să slăbeşti şi să rămâi la numărul de kilograme dorit este acela de a conştientiza că planul tău alimentar schimbat nu trebuie perceput ca o dietă, ci că faci acest lucru pentru sănătatea ta.

Cel mai prost lucru pe care îl poţi face atunci când vrei să slăbeşti este să te înfometezi şi să recurgi la diete drastice care funcţionează pe moment, dar îţi dau organismul peste cap şi din momentul în care vei renunţa la acea dietă te vei îngrăşa la loc.

Astfel că trebuie să începi acest drum nu gândindu-te că începi o dietă, ci că faci schimbări mici în regimul tău alimentar, dar pe care le vei păstra pentru toată viaţa. Gândeşte-te că dacă ai urmat o dietă ca la carte este inevitabil faptul că la un moment dat vei renunţa la ea şi te vei reîntoarce la vechile tale obiceiuri alimentare. Aşa că începe cu paşi mici şi schimbă-ţi modul de a mânca. Iată câteva dintre cele mai bune soluţii care te vor ajuta o viaţă întreagă:

1.

Sari peste micul dejun?
Micul dejun nu trebuie să-ţi lipsească niciodată, deoarece el te va ajuta să temperezi senzaţia de foame de la masa de prânz şi să rezişti în faţa ispitelor culinare de tot soiul. Reţine doar că micul dejun nu trebuie să fie ceva dulce (gen brioşe, clătite), ci ceva consistent şi simplu.

2. Mănânci pâine albă şi alte produse preparate din făină albă?
Este vremea să renunţi la ele şi să le înlocuieşti cu cele care conţin făină integrală. Este de preferat să nu exagerezi cu pâinea, ci să mănânci mai multă mâncare. Atenţie la pâinea din comerţ, deoarece aproape toate sortimentele conţin zahăr.

3. Bei multe sucuri din comerţ?
Renunţăa la aceste sucuri fie ele carbogazoase fie aşa-zise naturale, deoarece au o cantitate exagerată de zahăr şi o grămadă de aditivi nocivi.

Este de preferat să storci acasă fructe sau legume pentru a-ţi face pofta cu un suc într-adevăr natural. De asemenea, este de preferat să nu exagerezi cu fructele, ci să mănânci 1-2 porţii pe zi, deoarece şi acestea conţin zaharuri.

4. Mănânci multe dulciuri din comerţ?
Renunţă la aceste dulciuri, deoarece au atât zahăr în cantităţi mari, cât şi multe E-uri. Este de preferat să faci acasă reţete simple de dulciuri ca să ştii exact ce conţine prăjitura pe care o mănânci.

5. Mănânci prăjeli, patiserie, chipsuri şi mezeluri?
Evită-le pe cât posibil, deoarece acestea afecteaă procesul de digestie şi acest lucru nu te va ajuta în procesul de slăbire. În plus, aceste produse conţin aditivi nocivi şi cantităţi exagerate de zahăr/sare care îţi pun în pericol sănătatea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod