Piele catifelată: 3 trucuri testate, extrem de eficiente

Cum să ai o piele fină, fără pete şi perfect hidratată? Nu numai soluţiile din saloanele de înfrumuseţare dau roade, ci şi două trucuri pe care le poţi pune în aplicare acasă.

Cum să ai o piele fină, fără pete şi perfect hidratată? Nu numai soluţiile din saloanele de înfrumuseţare dau roade, ci şi două trucuri pe care le poţi pune în aplicare acasă. Descoperă-le!

Zaţul de cafea, uleiul de cocos presat la rece şi mănuşile abrazive sunt cele trei lucruri de care ai nevoie ca să obţii un aspect vizibil întinerit şi catifelat al pielii. Dacă te pregăteşti pentru o petrecere sau un alt eveniment important din viaţa ta şi nu vrei să arunci o grămadă de bani pe tratamentele din saloanele de înfrumuseţare, încearcă acest ritual în urma căruia vei rămâne cu o piele ca de bebeluş şi strălucitoare.

Iată care sunt paşii pe care să-i urmezi înainte cu 2-3 zile de evenimentul pentru care te pregăteşti:

1. Periajul uscat al pielii

Masează-ţi cu mişcări circulare pielea, folosind mănuşile abrazive. Ai răbdare şi nu rata nicio zonă pentru  o exfoliere eficientă care să îndepărteze celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Acest lucru va permite pielii să absoarbă mai uşor loţiunea/uleiul pe care-l foloseşti pentru hidratare. În plus, pielea va arăta vizibil mai strălucitoare odată ce ai îndepărtat de la suprafaţă celulele moarte.

2. Hidratează cu ulei de cocos presat la rece

De îndată ce ai terminat cu periajul uscat, aplică pe tot corpul ulei de cocos presat la rece, ia pijamaua pe tine pentru a permite pielii să absoarbă uleiul până dimineaţă. Astfel, pielea ta va fi perfect hidratată.

3. Relaxare în cadă şi exfoliere cu zaţ de cafea

În următoarea seară, umple cada cu apă caldă şi toarnă câteva picături de ulei de cocos în ea. Înainte de a intra în cadă pentru a te relaxa câteva minute, pregăteşte într-un bol o pastă exfoliantă amestecând zaţ de cafea cu ulei de cocos/măsline şi zahăr.

După ce te-ai relaxat în apa caldă, masează tot corpul cu pasta exfoliantă, recurgând la mişcări circulare. Nu uita de faţă, degetele de la mâini şi picioare, inclusiv tălpile! Stai 2-3 minute învăluită în cafea, după care spală zaţul doar cu apă, fără să foloseşti gel de duş. Tamponează pielea, îmbracă pijamaua şi abia dimineaţă mergi la duş ca să scapi de mirosul intens de cafea. După ce te-ai spălat poţi să foloseşti o cantitate mică de ulei pentru a masa tor corpul, astfel că va intra rapid în piele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod