Meniu anti-răceală: Ce trebuie să mănânci ca să te refaci rapid

Începe ziua cu un ceai de ghimbir, deoarece calmează durerea în gât, desfundă nasul şi ameliorează simptomele febrei. Descoperă ce alte alimente trebuie să incluzi în dietă!


Cele mai bune soluţii anti-răceală se regăsesc la noi în casă şi nu le acordăm suficientă importanţă atunci când organismul ne anunţă primele simptome ale bolii. Este important ca înainte de a te îndrepta către medicamentele farmaceutice pentru orice răceală simplă să încerci câteva dintre alimentele care sunt recunoscute pentru efectul lor benefic şi antibiotic.

Un meniu anti-răceală ar arăta în acest fel:

1.

Începe ziua cu un ceai de ghimbir cald
Ghimbirul este folosit de peste 2000 de ani pentru proprietăţile lui antiinflamatoare şi antibacteriene. Calmează durerea în gât, deoarece are efect antiinflamator şi te ajută să respiri mai uşor, favorizând decongestionarea nasului şi eliminarea mucozităţilor. Ca să prepari ceaiul ai nevoie de: 6-7 rondele de ghimbir proaspăt pe care să le fierbi într-un litru de apă timp de 15 minute. Ceaiul va fi foarte picant, de aceea îţi recomand să foloseşti pentru început o cantitate mai mică de ghimbir pentru a te obişnui cu gustul.

2.

Pâine integrală prăjită cu usturoi şi oregano
Sau orice alt preparat care include consumul usturoiului proaspăt, deoarece acesta conţine alicină, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice. Usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente cu efect antibiotic, aşadar nu ezita să-l consumi dacă stai acasă când eşti răcită. Oregano are de asemenea proprietăţi curative şi favorizează expectoraţia.

2. Un ceai verde
Ceaiul verde cu lămâie şi îndulcit puţin cu miere naturală de albine ajută sistemul imunitar să lupte mai uşor cu infecţiile.

3.

Alimente fermentate
Între mesele principale trebuie că consumi neapărat un aliment probiotic, adică fermentat, cum ar fi: iaurtul, laptele bătut, kefirul, castraveţii muraţi. Probioticele au acţiune antivirală şi  antimicrobiană.

4. Lămâie, cătină, kiwi, măceşe, pătrunjel verde - pentru vitamina C
Ai grijă ca pe parcursul zilei să incluzi în meniul tău lămâia, cătina (suc natural sau fruct congelat), pătrunjelul verde, măceşe (ceai) şi kiwi deoarece au un conţinut ridicat de vitamina C care este esenţială pentru corp.

Bineînţeles, pe lângă includerea în meniul tău a alimentelor ajutătoare trebuie să consumi o cantitate mare de apă plată cu lămâie, ceaiuri calde din plante medicinale şi să dormi mai mult.

Astfel, corpul tău se va reface mai rapid şi simptomele răcelii nu îţi vor afecta activităţile zilnice, deoarece vor fi din ce în ce mai uşoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod