Magiunul de prune: 7 beneficii pentru sănătate

Am aflat câteva lucruri tare interesante despre calităţile pe care le are magiunul natural de prune, făcut ca la mama acasă. Pe lângă cantitatea însemnată de fibre care ajută la digestie,

Am aflat câteva lucruri tare interesante despre calităţile pe care le are magiunul natural de prune, făcut ca la mama acasă. Pe lângă cantitatea însemnată de fibre care ajută la digestie, mai are multe efecte benefice asupra organismului.

Pe vremuri, când aveam magiun de prune făcut de bunica mea nu l-am apreciat la adevărata lui valoare. Îl aveam, îl puteam mânca oricând şi evident că făceam multe mofturi ca orice copil şi preferam dulceţurile pline de zahăr. Acum, gusturile mi s-au schimbat, aş mânca numai magiun adevărat de prune, fără o tonă de zahăr cât au toate dulceţurile, care nu mai sunt deloc pe placul meu.

Iar după ce am aflat şi părerea unui specialist despre calităţile magiunului de prune m-am convins cât de sănătos este, bineînţeles consumat în cantităţi normale, după cum recomandă şi prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în cărţile sale.

De ce să alegem magiunul de prune?

1. Pentru că are zahăr natural din prune, care nu stresează pancreasul şi, prin urmare, este potrivit şi persoanelor cu diabet (are indicele glicemic 39);
2. Pentru că este foarte bogat în antioxidanţi;
3.

Pentru că este bogat în fibre care stimulează digestia şi te ajută dacă suferi de constipaţie;
4. Pentru că aduce un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu, protejând sistemul nervos şi muscular;
5. Pentru că facilitează absorbţia calciului, a magneziului şi a vitaminei D, menţinându-ne oasele sănătoase;
6. Pentru că întăreşte sistemului imunitar;
7. Pentru că ne energizează şi ajută la detoxifierea organismului.

Invitaţie pentru părinţi şi copii

Dacă vrei să-ţi înveţi copilul să aleagă dulciurile sănătoase e numai bine să mergeţi împreună de 1 iunie, la ora 11:30 la un eveniment cu clovni, baloane, confetti, face painting, dulciuri sănătoase şi jucării. Locaţia evenimentului este la Complexul de Servicii Sociale Sf.

Maria - Str. Trompetului, nr. 117, Sector 5, Bucureşti unde poţi să aduci câteva jucării pe care copilul tău le-a înlocuit şi să le donezi copiilor fără casă, care sunt în acest centru. Evenimentul este organizat cu ocazia premierii, pentru al doilea an consecutiv, a "Magiunului de prune Topoloveni" la Intenational Taste & Quality Institute-Bruxelles şi premierea, pentru prima dată, a "Dulceţii de cireşe negre Topoloveana"!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod