Laptele din seminţe de cânepă, sursă de omega 3 şi calciu

Am încercat în sfârşit laptele din seminţe de cânepă, care este foarte bogat în acizi graşi omega-3, magneziu şi calciu. Numai bun pentru a înlocui laptele de vacă, dacă nu-l tolerează

Am încercat în sfârşit laptele din seminţe de cânepă, care este foarte bogat în acizi graşi omega-3, magneziu şi calciu. Numai bun pentru a înlocui laptele de vacă, dacă nu-l tolerează sistemul tău digestiv. La ce este bun laptele din seminţe de cânepă?

Am cumpărat seminţe decorticate de cânepă de la un magazin cu produse naturiste ca să încerc laptele pe care îl poţi face din ele. Am pus în blender un pahar cu apă, 2 linguri seminţe de cânepă, 1 linguriţă miere de albine, puţină sare şi le-am învârtit până s-au transformat într-o licoare albă, lăptoasă.

Am gustat să văd cum este nearomat, nu mi-a plăcut şi am decis că mai trebuie neapărat să-i adaug ceva. Am apelat la scorţişoară, nucşoară, 1 linguriţă de cacao pudră şi 2 nuci braziliene ca să-i dau o aromă de nucă. Şi am reuşit să ma obişnuiesc cu el. Îl pot face rapid şi am să-l folosesc pentru situaţiile de criză, când uit să pun la înmuiat în prealabil migdalele/nucile.

Până acum, laptele de migdale rămâne preferatul meu, dar mi-am propus să încerc şi laptele de susan, cel din seminţe de dovleac la care sunt reticentă, dar şi cel de nuci braziliene sau caju, care sunt sigură că o să-mi placă la nebunie.

Vom vedea :)

Am încercat până acum laptele de soia simplu, care nu-mi place şi laptele de nuci la care am folosit ca aromă cuişoarele şi a ieşit delicios.

Bineînţeles că nu renunţ nici la laptele din seminţe de cânepă pentru că ştiu câţi nutrienţi găsesc în el:

- proteine
- acizi graşi omega 3 şi omega 6
, în raportul ideal şi care menţin sănătatea inimii
- calciu
- magneziu
- fibre
- fier
- fosfor
- sodiu
- vitamina E.

Ai încercat laptele din seminţe de cânepă? Aştept să-mi spui cum ţi se pare şi ce arome naturale ai folosit în prepararea lui!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod