La ce te ajută seminţele de cânepă şi cum să le foloseşti

Sunt o sursă bună de proteine care se digeră uşor şi grăsimi sănătoase care nu îngraşă. Dar mai au şi alţi nutrienţi esenţiali pentru sănătate.


Cânepa o găsim sub formă de seminţe decorticate, ulei, făină sau pudră proteică. Eu prefer seminţele decorticate pentru că le pot folosi pentru smoothie-uri sănătoase, pentru a face lapte vegetal, le presar peste salate, le folosesc la micul dejun alături de cereale integrale sau le includ în pateuri vegetale.

Indiferent sub ce formă le preferi trebuie să încerci cânepa, deoarece are un conţinut bogat de proteine care sunt uşor de digerat.

De asemenea, aceste seminţe minuscule conţin o mulţime de nutrienţi care sunt esenţiali pentru sănătatea noastră.

Ce conţin seminţele de cânepă?

- proteine;
- acizi graşi omega 3 şi omega 6, în raportul ideal şi care menţin sănătatea inimii;
- calciu;
- magneziu;
- fibre;
- fier;
- fosfor;
- sodiu;
- vitamina E.

La ce te ajută seminţele de cânepă?

- asigură un nivel crescut de energie;
- scad colesterolul rău, protejând inima de boli;
- întăresc sistemul imunitar şi nervos;
- redau strălucirea pielii şi a părului;
- reglează nivelul zahărului în sânge.

Cum să foloseşti seminţele de cânepă?

1. La micul dejun amestecate cu cereale integrale sau granola
2.

Poţi să faci lapte vegetal. Adaugă în blender o cană cu seminţe de cânepă şi trei căni cu apă pe care le amesteci bine până când obţii un lapte cremos. Poţi să adaugi miere de albine sau curmale pentru a-l îndulci.
3. Pentru a prepara batoane din nuci, fructe uscate şi fulgi de ovăz.
4. Pentru smoothie-uri sănătoase.
5. Presăra-te peste salate de crudităţi.
6. Pentru pateuri vegetale.
7. În pâinea făcută în casă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod