Găteşte vegan: 4 reţete de post care au lintea ca ingredient de bază

Tocăniţa, supa-cremă, salata sau pateul sunt printre cele mai potrivite combinaţii pe care le poţi prepara.


Lintea este o sursă importantă de proteine, fibre, acid folic, fier şi magneziu. Este potrivită ca înlocuitor pentru carne atunci când vrei să ţii post, dar să-i oferi organismului nutrienţii necesari. Reţine că o porţie de 100 de grame de linte conţine 26 de grame de proteine. De asemenea, o singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.

1. Pateu de linte

Se fierbe linte, se pune în robotul de bucătărie şi se combină cu ulei de măsline extravirgin, puţină ceapă sau usturoi (doar pentru gust), zeamă de lămâie, sare, piper, verdeaţă (în funcţie de preferinţe). Ca să iasă mai cremos poţi să adaugi o jumătate de avocado bine copt.

2. Tocăniţă de linte roşie cu curry

Ai nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.

(foto: http://www.gimmesomeoven.com)

3. Supă-cremă de linte

Ca să prepari o supă delicioasă de linte ai nevoie de o cană cu linte (de preferat portocalie) pe care să o pui într-o cratiţă cu puţin ulei de măsline, ceapă, morcov, ţelină, usturoi şi ardei gras. Se căleşte înainte ceapa, apoi se adaugă celelalte ingrediente.

Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 10-15 minute la fic mic. După ce supa s-a răcit puţin se pune jumătate din cantitate (sau toată, dacă preferi să fie cremoasă) în blender şi se mixează bine. Se presară pătrunjel proaspăt sau mărar.

4. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

O combinaţie pe care o poţi avea mereu la îndemănă este salata de linte cu fasole verde, ardei şi puţină ceapă. Poţi să fierbi o cantitate mai mare de linte si fasole verde pentru a le avea în frigider, astfel că atunci când ajungi acasă poţi să-ţi prepari foarte rapid o salată săţioasă.

Reţeta o găseşti într-o postare anterioară de la blog.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod