Găteşte vegan: 4 idei rapide şi uşoare pentru un mic dejun de post

Nu ai niciodată suficient timp dimineaţa şi nici idei pentru a mânca ceva sănătos? Descoperă trucuri care te ajută să nu pleci cu stomacul gol de acasă!


Micul dejun este esenţial şi îţi conferă energia necesară pe parcursul întregii zile. Provocarea este cu atât mai mare cu cât vrei să ţii şi post, iar de foarte multe ori preferi să pleci cu stomacul gol de acasă şi să-ţi iei covrigi în drum spre serviciu.

Este important să înţelegi că aceşti covrigi nu îţi vor asigura nutrienţii de care are nevoie organismul, de aceea este bine să te organizezi şi să mănânci acasă un mic dejun hrănitor şi sănătos, chiar dacă este de post.

Iată trei dintre cele mai rapide reţete care nu îţi răpesc mai mult de 10 minute din timpul tău preţios.

1. Tartine cu pastă de năut şi avocado

Năutul este o sursă bună de proteine, iar în combinaţie cu pasta de susan pe care o foloseşti în compoziţia pateului vei asigura organismului şi un plus de calciu. De asemenea, peste pasta de năut (humus) poţi să pui felii de avocado, un fruct care este bogat în grăsimi bune pentru inimă şi creier. Astfel, vei obţine o tartină delicioasă şi săţioasă.

Prăjeşte două felii de pâine, după care întinde pasta de năut şi ornează tartinele cu felii de avocado şi puţin ardei iute (dacă preferi).

De asemenea, poţi să mănânci hummusul cu chips-uri coapte din făină de mălai.

2. Terci de quinoa/amarant/fulgi de ovăz/mei cu lapte vegetal

Poţi să fierbi de seara o cană cu quinoa, amarant sau mei într-o cantitate dublă de apă şi puţină sare. Se lasă la frigider până dimineaţa. Fulgii de ovăz îi poţi folosi chiar nefierţi, doar punându-l într-o cantitate dublă de apă şi lăsaţi la frigider până dimineaţa.

Dimineaţa trebuie doar să iei 2-3 linguri din cerealele deja pregătite, să torni puţin lapte vegetal cald şi să ornezi cu felii de banane, seminţe de in, cânepă şi nuci.

3. Banană cu unt de arahide

Această combinaţie asigură organismului un aport optim de proteine şi fibre care vor împiedica apariţia senzaţiei de foame până la prânz. Fie ca ţii la serviciu câteva banane şi un borcan cu unt de arahide, fie acasă, această soluţie este una dintre cele mai rapide.

Nu îţi va lua mai mult de 5 minute să prepari acest mic dejun şi să-l mănânci.

Foto: Ioana Maroşan

4. Budincă de chia cu lapte vegetal

Imediat ce te-ai trezit amestecă 1/4 cană cu seminţe de chia împreună cu o cană de lapte, 2-3 curmale tăiate şi câteva nuci sau fructe proaspete. Până te pregăteşti de muncă, seminţele de chia vor absorbi lichidul şi vei avea gata o budincă săţioasă şi rapidă pe care să o mănânci înainte de plecare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod