Găteşte fără foc: Tort cu nucă de cocos şi ciocolată pentru Crăciun

Dacă îţi place combinaţia dintre nuca de cocos şi ciocolată atunci prepară această reţetă care va fi cu siguranţă ceea ce-ţi doreşti! Nu ai nevoie de lapte, ouă, făină, zahăr şi

Dacă îţi place combinaţia dintre nuca de cocos şi ciocolată atunci prepară această reţetă care va fi cu siguranţă ceea ce-ţi doreşti! Nu ai nevoie de lapte, ouă, făină, zahăr şi nici de cuptor!

Îmi place la nebunie ciocolata cu nucă de cocos. Aseară am încercat să mă folosesc de aceste două ingrediente pentru a face un tortuleţ delicios şi aspectuos. Am fost foarte surprinsă de rezultatul obţinut care s-a dovedit a fi exact pe gustul meu :)

Pentru a prepara acest tortuleţ ai nevoie de:

Ingrediente pentru crustă:

- 1/2 cană migdale amestecate cu nuci braziliene (sau seminţe de floarea soarelui, nuci);
- 1/2 cană curmale;
- puţină sare de mare;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 2 linguri cacao pudră.

Se mixează migdalele şi nucile braziliene în robotul de bucătărie, după care se adaugă pe rând curmalele şi restul ingredientelor. Se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.

Ingrediente pentru crema cu nucă de cocos:


- 1 nucă de cocos de mărime medie;
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- puţină zeamă de lămâie;
- apă, cât să permită blenderului să omogenizeze crema.

Se mixează în blender nuca de cocos decojită de pieliţa maronie şi tăiate bucăţele. Se adaugă apa, mierea, zeama de lămâie şi la final uleiurile.

Se toarnă peste crustă şi se lasă la frigider 4-5 ore sau peste noapte.

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

- 2 avocado;
- 4-5 linguri de cacao pudră;
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- apă, dacă este necesar.

Se mixează în blender toate ingredientele şi crema obţinută se toarnă peste stratul cu nucă de cocos, după ce acesta a stat în prealabil la frigider pentru a se întări. Se ornează cu felii subţiri de nucă de cocos sau cu fulgi de cocos.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod