Găteşte fără foc: Sandvişuri cu mozzarella, gogoşari şi germeni de ridiche

Dacă vrei o idee rapidă de şandviş sănătos, apelează cu încredere la această combinaţie hrănitoare, dar şi foarte gustoasă. Pe lângă mozzarella şi gogoşari, germenii de ridiche

Dacă vrei o idee rapidă de şandviş sănătos, apelează cu încredere la această combinaţie hrănitoare, dar şi foarte gustoasă. Pe lângă mozzarella şi gogoşari, germenii de ridiche asigură un plus de nutrienţi.

Gogoşarii în combinaţie cu mozzarella sunt un deliciu, iar dacă mai adaugi câţiva germeni de ridiche şi puţin ulei de măsline vei obţine un sandviş hrănitor. Germenii de ridiche sunt plăntuţele firave care ies din sămânţă, au un gust pronunţat de ridiche, sunt picanţi şi plini de vitamine (A, C, B1, B2) şi minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor).

Au un puternic efect de detoxifiere, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, protejează împotriva răcelilor, ajută la îndepărtarea pietrelor de la rinichi şi a viermilor intestinali.

De asemenea, germenii de ridiche au efect antiseptic şi antibiotic.

Ca să prepari acest sandviş ai nevoie de:

- 2 felii de pâine integrală, prăjite;
- 1 căţel de usturoi;
- 2 linguri cu ulei de măsline;
- 1 gogoşar;
- 4 rondele de mozzarella fresca;
- 2 linguri cu germeni de ridiche;
- sare de mare;
- puţin piper negru;
- fulgi de ardei iute.

După ce ai prăjit feliile de pâine, dă-le pe ambele părţi cu puţin usturoi.
Aşază rondelele de mozzarella şi gogoşar, după care presară germenii de ridiche, sarea, piperul şi fulgii de ardei iute.
Stropeşte şandvişurile cu ulei de măsline.

Poftă bună!


Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod