Găteşte fără foc: Lapte de cocos

Dacă vrei să prepari un lapte vegetal rapid şi gustos, cel de cocos este o variantă excelentă. Află cât de simplu poţi să faci acasă un lapte delicios de cocos, cu doar două ingrediente!

Dacă vrei să prepari un lapte vegetal rapid şi gustos, cel de cocos este o variantă excelentă. Află cât de simplu poţi să faci acasă un lapte delicios de cocos, cu doar două ingrediente!

Laptele de cocos este o alternativă potrivită pentru laptele de vacă, dacă îţi place aroma nucii de cocos. În cazul în care nu eşti fan al acestei arome poţi să consumi laptele de migdale, soia, orez, cânepă sau ovăz.

Ca să prepari lapte de cocos ai nevoie doar de:

- 1 cană cu fulgi bio de cocos sau o nucă de cocos;
- 3 căni cu apă (caldă sau rece);
- 2 linguri de miere de albine naturală (opţional);
- puţină sare de mare (opţional).

Dacă faci laptele din fulgi de cocos este de preferat să pui o cantitate mică de apă pentru a permite blenderului să facă o pastă de cocos, după care poţi să adaugi restul de apă şi ingredientele dorite.

Ca să desfaci nuca de cocos trebuie să scurgi înainte apa din interiorul ei.

Dacă te vei uita la unul dintre capetele nucii, vei observa trei găurele, dintre care una este uşor de străpus pentru a permite scurgerea apei din interior. Apoi se loveşte coaja pe orizontală cu ajutorul unui cuţit gros până se va crăpa. Ca să crape mai repede poţi să crestezi nuca de cocos cu ajutorul unui cuţit cu zimţi. Ca să scoţi pulpa, poţi să foloseşti un cuţit sau să întorci jumătatea de nucă cu faţa în jos şi să o loveşti cu un ciocan până se sparge coaja şi se dezlipeşte miezul.
Poţi să foloseşti miezul ca atare sau să-l cureţi de coajă înainte de a-l folosi pentru prepararea laptelui.

P.S. Laptele rezistă la frigider o săptămână (atât am testat eu), dar este necesar să agiţi sticla înainte de a turna laptele, deoarece se adună deasupra grăsimea de cocos (care e delicioasă :D).

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod