Găteşte fără foc: Îngheţată de cocos, sănătoasă, gustoasă şi nu îngraşă!

Pofteşti la o îngheţată gustoasă, dar fără o mulţime de calorii şi zahăr care-ţi pun silueta în pericol? Descoperă cât de uşor poţi să faci acasă îngheţată de cocos cu sos de

Pofteşti la o îngheţată gustoasă, dar fără o mulţime de calorii şi zahăr care-ţi pun silueta în pericol? Descoperă cât de uşor poţi să faci acasă îngheţată de cocos cu sos de curmale!

Până acum un an nu aveam nici cea mai vaga idee cât de bun şi aromat este miezul nucii de cocos. Nu mâncasem decât fulgi de cocos în prăjiturile delicioase pe care le făcea mama în copilărie. Ştia că dacă pune nucă de cocos o să mănânc orice prăjitură face, fără să fac mofturi.

Acum vreo doi ani am zis că este cazul să iau o nucă de cocos întreagă ca să gust şi eu din acel miez pe care-l vedeam doar în filme. Bineînţeles că m-am ales cu o nucă stricată care a avut un gust oribil, atât sucul din ea, cât şi miezul. Am renunţat la ideea de a mai cumpăra nucă întreagă, până acum un an când am zis că trebuie neapărat să încerc din nou. Şi bine am făcut, pentru că am descoperit că miezul este absolut delicios şi cu muuuuuult mai bun decât fulgii de cocos uscaţi.

Dacă tot aveam o nucă de cocos prin casă am zis să o transform într-o îngheţată ca să văd cum iese.

Şi am ornat-o cu un sos delicios de curmale, cacao şi vanilie.

Iată ce ingrediente am folosit pentru îngheţată:

- miezul de la o nucă de cocos, curăţat de coajă;
- miere de albine, după gust;
- apă cât să ajut blenderul să mixeze nuca.

Am pus în blender toate ingredientele şi le-am lăsat să se omogenizeze până am obţinut o pastă cremoasă. Am turnat compoziţia într-un recipient şi am introdus-o la congelator. Îngheţata nu are acea consistenţă cremoasă pe care o are cea de banane, însă este super gustoasă.

Înainte de a o lua cu lingura de îngheţată trebuie să o laşi la temperatura camerei pentru că este mult prea tare direct de la congelator.

Ingrediente necesare pentru sosul de curmale:

- 1 pungă de curmale, înmuiate 5 minute în apă;
- cacao pudră;
- puţină apă ca să ajuţi blender să mixeze pasta;
- 1 baton de vanilie.

Se amestecă toate ingredientele în blender, punând apă până obţii consistenţa dorită. Se toarnă sosul peste cupele de îngheţată de cocos.

Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod