Găteşte fără foc: Cookies cu bucăţi de ciocolată neagră

Dacă îţi plac fursecurile cu ciocolată, să ştii că există o variantă fără foc şi pentru ele. Ca să le prepari nu ai nevoie de făină, lapte, ouă sau unt, ci doar de câteva ingrediente

Dacă îţi plac fursecurile cu ciocolată, să ştii că există o variantă fără foc şi pentru ele. Ca să le prepari nu ai nevoie de făină, lapte, ouă sau unt, ci doar de câteva ingrediente de bază pe care le poţi combina în reţeta dorită.

În sfârşit cookies cu ciocolată! O reţetă care demult mă bântuia şi intenţionam să o prepar, dar fără să apelez la ingrediente de origine animală şi fără ajutorul cuptorului. După ce am văzut mai multe reţete pe internet preparate de numeroase persoane pasionate de bucătăria fără foc, am ales câteva ingrediente care-mi plac pentru a le combina şi a obţine aceste minunate cookies cu cioco.

Sunt delicioase, deşi nu au aceeaşi consistenţă crocantă pe care o au cele coapte, dar poate pentru că nu le-am uscat la deshidrator, ci pe caloriferul din dotare :)) Eu le-am consumat alături de un pahar de lapte vegetal din migdale sau nuci caju, presărat cu puţină scorţişoară sau nucşoară.

Ingredientele necesare:

- 2 căni fulgi de ovăz;
- 1 cană unt de arahide, preparat în casă (vezi AICI reţeta);

- 1/2 cană miere de albine naturală;
- 1 baton de vanilie;
- 2-3 linguri ulei de cocos presat la rece;
- 1/2 linguriţă sare de mare;
- 1 tabletă de ciocolată cu peste 80% cacao.

1. Fulgii de ovăz de mixează bine în robotul de bucătărie până devin făină.
2.

Se adaugă untul de arahide, mierea de albine, batonul de vanilie şi sarea care se amestecă bine împreună cu făină de ovăz.
3. La final se pune uleiul de cocos, se amestecă şi se scoate compoziţia într-un castron.
4. Batonul de ciocolată se mărunţeşte şi se încorporează în compoziţia de mai sus, amestecând cu ajutorul mâinilor.
5. Se ia câte puţin din aluatul rezultat, se formează biluţe, după care se presează cu ajutorul unui pahar.
6. Se pun la deshidratat pe calorifer 2 zile şi 2 nopţi, după care se păstrează într-un borcan ermetic la frigider.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod