Găteşte fără foc: Budincă de chia cu lapte de nucă

Seminţele de chia sunt o sursă bogată de acizi graşi omega-3, antioxidanţi, calciu, proteine, fibre, vitamine şi minerale. Sunt energizante, îmbunătăţesc digestia, inhibă poftele culinare

Seminţele de chia sunt o sursă bogată de acizi graşi omega-3, antioxidanţi, calciu, proteine, fibre, vitamine şi minerale. Sunt energizante, îmbunătăţesc digestia, inhibă poftele culinare şi ajută în caz de constipaţie.

Budinca de chia cu lapte de nucă este extrem de simplu de făcut. O prepari în 2 minute şi aştepţi încă 10 minute până e gata singură, doar amesteci din când în când. Seminţele de chia au capacitatea de a absorbi foarte mult lichid, formând o pastă gelationasă, asemănătoare cu cea care rezultă prin amestecarea inului cu apă.

Poţi să amesteci o parte seminţe de chia cu până la 12 părţi de lichid (apă, suc proaspăt stors de portocale sau alt fruct, lapte vegetal).

Varietatea de budinci şi băuturi pe care le poţi prepara cu ajutorul acestor mititele seminţe este foarte mare, de la budinci cu diverse combinaţii de fructe (afine, mere, mango, banane, nucă de cocos) până la amestecuri cu cacao, unt de arahide, scorţişoară, nucşoară, cuişoare.

Eu am ales o variantă simplă pentru că aveam lapte de nucă (nucile hidratate, amestecate în blender cu de 2-3 ori mai multă apă, curmale şi cuişoare) şi fructe uscate goji.

Pentru budinca de chia ai nevoie de:


- 2 linguri seminţe de chia;
- 1 cană lapte de nucă;
- miere de albine, după gust;
- 1 linguriţă fructe uscate goji (cătină tibetană);
- 1 banană pisată (opţional).

Modul de preparare este unul foarte simplu. Se pun seminţele la înmuiat în lapte şi se amestecă din când în când până absorb lichidul.

La final se adaugă fructele goji şi se mănâncă cu poftă :)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod