Dormi prost? Acest lucru îţi afectează inima

Cercetătorii consideră că acest factor de risc are un impact la fel de mare precum sedentarismul, fumatul şi alimentaţia dezechilibrată.


Potrivit unei cercetări recente, persoanele care au probleme cu somnul pot să aibă probleme cardiovasculare. Insomnia este considerată a fi un factor de risc important pentru sănătatea inimii, după cum susţine cardiologul Valery Gafarov de la Russian Academy of Medical Sciences, citat de publicaţia HuffingtonPost.

Pe lângă fumat, alimentaţie dezechilibrată şi sedentarism, lipsa somnului sau insomnia ar trebui trecute pe lista factorilor de risc pentru sănătatea inimii, după cum susţine specialistul.

Studiul a scos la iveală faptul că peste 63% dintre participanţii care au suferit un atac de inimă prezentau şi tulburări de somn.

Combinaţii alimentare care te ajută să dormi bine

1. Fulgi de ovăz cu lapte şi miere de albine
2. Banană cu migdale
3. Orez cu boabe de fasole
4. Biscuiţi cu brânză
5. Cartofi dulci cu verdeţuri.

De asemenea este important să nu exagerezi cu cafeaua. Este bogată în antioxidanţi buni pentru corp, însă nu este deloc o soluţie bună să optezi pentru o cafea după-amiaza.

Efectul ei poate să se prelungească timp de câteva ore şi poate să-ţi distrugă somnul. Consumă cafeaua dimineaţa şi încearcă să o eviţi după masa de prânz pentru a nu-ţi perturba calitatea somnului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod