De ce e mai bine să consumi sarea de mare în locul celei rafinate

Pentru a nu se umezi, sarea de masă are un adaos de chimicale care o deshidratează şi diferiţi înălbitori în formula finală care este vândută pe piaţă.

Corpul are nevoie de sare pentru digestia carbohidraţilor. Este important să foloseşti sarea marină, deoarece ea uşurează procesul digestiv şi igienizează tractul gastro-intestinal. În plus, sarea de mare are un conţinut bogat în minerale esenţiale (92), în vreme ce sarea rafinată are doar două elemente (sodiu şi clor).

Spre deosebire de efectul protector oferit de consumul moderat de sare marină, sarea de masă produsă pentru comercializare are tocmai efectul opus, avertizează medicul specialist în Ayurveda Andreas Moritz, în cartea sa "Scapă de pietre la ficat şi fiere".

"Pentru a face sarea să reziste reabsorbţiei de umezeală şi, deci, să fie mai convenabilă pentru consumator, producătorii de sare adaugă chimicale ca agenţi deshidratanţi, precum şi diferiţi înălbitori formulei finale de sare", explică specialistul în cartea sa şi avertizează asupra faptului că după această prelucrare, sarea nu se mai poate combina cu lichidele din corpul uman.

Acest lucru determină anumite probleme în corp, cum ar fi retenţia de apă, afecţiuni ale rinichilor, creşterea tensiunii arteriale, formarea pietrelor la fiere şi creşterea în greutate.

Cele mai bune alternative la sarea de masă, rafinată sunt:

- sarea oceanică celtică (de culoare gri) este extrasă în mod natural prin uscare la soare.
- sarea roz de Himalaya este considerată cea mai buna şi nutritivă dintre toate, susţine Andreas Moritz.

Specialistul recomandă dizolvarea sării într-o cantitate mică de apă înainte de a o adăuga legumelor care nu sunt gătite. "Dacă este folosită în starea ei uscată, sarea intră în corp sub o formă ne-ionizată şi provoacă sete (un semn că eşti otrăvit)", explică speicalistul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod