Cum să-ţi faci loţiune de corp acasă

Iată o reţetă simplă pentru loţiune de corp solidă ca să scapi de stresul substanţelor chimice pe care le găseşti în toate produsele cosmetice de pe piaţă. Află de ce ingrediente ai

Iată o reţetă simplă pentru loţiune de corp solidă ca să scapi de stresul substanţelor chimice pe care le găseşti în toate produsele cosmetice de pe piaţă. Află de ce ingrediente ai nevoie!

Îmi place să folosesc uleiul de cocos în locul cremelor de corp din comerţ, dar acum am vrut să încerc şi altceva. M-am decis să fac o primă încercare în a-mi prepara propria loţiune solidă. Fix aşa cum îmi place mie, să mă îmbie cu mirosul ei revigorant de portocale :). Am preferat varianta unei loţiuni solide de corp pentru că este mult mai uşor de aplicat şi fac cantităţi mici în diverse forme pentru gheaţă.

Iată ce ingrediente am folosit pentru prima încercare şi la final câteva retuşuri pe care am să le aplic la următoarea tura de loţiune solidă.

Ingrediente:

- 2 linguri unt de shea nerafinat;
- 1 lingură ulei de cocos nerafinat;
- 1/4 lingură ulei de migdale dulci presat la rece;
- 1/4 lingură ulei de avocado presat la rece;
- 9 picături ulei esenţial de portocale.

Se pun untul de shea si uleiul de cocos la topit într-un borcan scufundat în apă caldă. Apoi se amestecă restul ingredientelor şi se toarnă în formele dorite.

Poţi să foloseşti şi pahare dacă nu ai forme pentru gheaţă.

Alte trucuri pentru loţiunea de corp solidă

Cum am precizat la începutul postării, la următoarea tranşă de loţiune am să fac câteva mici adăugiri pentru că varianta de astăzi nu este suficient de solidă la temperatura camerei:
- voi folosi mai mult unt de cacao, deoarece el rezistă la temperaturi mai ridicate;
- voi adăuga puţin amidon de porumb care am înţeles că face loţiunea mai puţin grasă;
- voi folosi şi alte uleiuri esenţiale, cum ar fi cel de lavandă, patchouli, mentă;
- aş putea să amestec doar unt de cacao topit cu câteva picături ulei esenţial preferat şi foarte puţin ulei de cocos.

Succes în prepararea propriei loţiuni de corp, combinaţiile sunt foarte numeroase! Este chiar amuzant, iar la final când te gândeşti că ai obţinut o loţiune 100% naturală şi eficientă, satisfacţia este pe măsură :)

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod