Cum să-ţi faci apă de gură acasă?

Îmi place să folosesc apa de gură, în special pentru senzaţia de prospeţime pe care o dă, însă nu-mi place deloc când mă uit la lista cu ingrediente şi văd o groază de denumiri pompoase.

Îmi place să folosesc apa de gură, în special pentru senzaţia de prospeţime pe care o dă, însă nu-mi place deloc când mă uit la lista cu ingrediente şi văd o groază de denumiri pompoase. Ca să scap de stres am învăţat să-mi fac acasă apă de gură. E simplu!

Nu ştiu de ce mi-a trebuit atât de multă vreme ca să înlocuiesc apa de gură plină de substanţe toxice cu una homemade, din amestecuri naturale şi plină de prospeţimea pe care o dă uleiul de mentă.

De ce ingrediente ai nevoie?

- 1/2 cană apă distilată sau apă plată fiartă şi răcită;
- 1 cană suc de aloe vera;
- 2 linguri bicarbonat de sodiu;
- 1 lingură extract de hamamelis (opţional, de la magazinele online);
- 20 de picături de ulei esenţial de mentă.

Poţi să faci mai multe combinaţii de apă de gură, folosind ingrediente de la cele mai simple, la cele mai complicate, însă în mare parte ai nevoie de efectul astringent şi antibacterian pe care îl oferă apa de gură. Aceste lucruri le obţii amestecând uleiurile esenţiale (arbore de ceai/tea tree, mentă, salvie, rozmarin) cu apă distilată (sau fiartă şi răcită) şi bicarbonat de sodiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod