Cum să te răcoreşti vara? 3 băuturi rapide pentru zile caniculare

Limonada cu mentă şi zmeură, puţină miere de albină şi cuburi de gheaţă se prepară repede şi poţi să o ai pregătită în frigider.


Alcoolul, băuturile cu cofeină, sucurile carbogazoase şi energizantele nu sunt potrivite pentru zilele caniculare. Pentru o hidratare optimă apelează la diverse combinaţii care conţin apă plată sau minerală, cuburi de gheaţă cu măsură, fructe proaspete, frunze proaspete şi puţină miere de albine.

1. Limonada cu mentă sau zmeură

Stoarce lămâile sau lime, adaugă cuburi de gheaţă, puţină miere de albine naturală şi frunze proaspete de mentă. O altă variantă ar fi aceea de a adăuga zmeură proaspătă sau congelată.

2. Ceaiul verde cu gheaţă

Alege un sortiment de ceai verde de calitate şi prepară dimineaţa o cantitate mai mare. După ce s-a răcit, adaugă-i puţină miere de albine şi suc de lămâie.

Păstrează-l la frigider într-o sticlă închisă ermetic şi consumă-l pe parcursul zilei cu sau fără gheaţă.

3. Infuzie de castraveţi

Taie rondele de castraveţi şi pune-i în apă la infuzat alături de frunze proaspete de busuioc sau mentă şi zeamă de lămâie. Peste noapte vei obţine o băutură hidratantă şi plină de minerale pentru a-ţi hidrata corpul dimineaţa de la prima oră.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod