Cum să te fereşti de uleiul de cocos contrafăcut? Sfaturi utile

Există câteva reguli după care te poţi ghida pentru a alege un produs de calitate, ferindu-te astfel de cele care sunt falsificate şi nu aduc niciun beneficiu!


Uleiul de cocos presat la rece nu este un produs ieftin, aşa că dacă vei găsi o variantă cu un preţ suspect de mic înseamnă că este rafinat şi nu va avea nicio valoare nutriţională.

Iată câteva dintre lucrurile la care trebuie să fii atentă ca să faci alegerea cea mai bună, potrivit specialiştilor de la Republica BIO, un magazin online care comercializează exclusiv produse certicate bio:

1.

Să fie ulei de cocos virgin sau extravirgin
E o mare diferență între uleiul de cocos „100% natural” sau „pur” și „extravirgin” sau „virgin”. Uleiul de cocos virgin este minim procesat și își păstrează nealterate calitățile, pe când cel convențional poate fi procesat termic și chimic, pierzându-și astfel cea mai mare parte din fitonutrienții care fac din uleiul de cocos un superaliment.

2. Să fie ulei de cocos extras sau presat la rece
Principala diferență între uleiul de cocos obișnuit și cel virgin sau extravirgin constă în procesul de extracție.

Uleiul de cocos virgin sau extravirgin este obținut doar prin procedee mecanice, fără a fi tratat termic sau chimic, ceea ce îi menține intacte toate proprietățile fizico-chimice și organoleptice. Extracția prin presarea la rece asigură conservarea tuturor calităților sale,  adică un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, de vitamina E, de minerale și de antioxidanți.

3. Să aibă aromă și gust de nucă de cocos
Atunci când nu are gust de nucă de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire și dezodorizare care are însă ca efect și pierderea celor mai multe dintre proprietățile sale.

4.

Să fie ambalat într-un recipient de sticlă și nu de plastic
Un ulei de calitate este întotdeauna comercializat în borcane de sticlă. Un recipient de plastic alterează nu doar gustul, ci și calitățile produsului.

5. Să fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio
Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atenție pe tot parcursul producției, transportului și comercializării, astfel încât poți avea garanția că și-a păstrat intacte toate calitățile.

6. Să nu prezinte reziduuri de pulpă sau alte impurități
Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzător poate conține resturi de pulpă din nuca de cocos și riscă să râncezească foarte ușor sau să-și piardă din proprietăți într-un timp extrem de scurt.

Uleiul de cocos presat la rece are o perioadă de valabilitate de 2 ani dacă este depozitat la loc uscat, ferit de lumină sau de acțiunea directă a razelor solare, și borcanul stă nedesfăcut, sau de 3 luni dacă a fost deja desfăcut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod