Cum să faci un pateu delicios din năut şi măsline Kalamata

Năutul este o sursă importantă de proteine pe care îl putem consuma în foarte multe preparate. Pasta de năut sau hummus-ul poate să fie combinat cu multe alte ingrediente pentru a obţine de

Năutul este o sursă importantă de proteine pe care îl putem consuma în foarte multe preparate. Pasta de năut sau hummus-ul poate să fie combinat cu multe alte ingrediente pentru a obţine de fiecare dată altă aromă.

După ce am descoperit hummus-ul am continuat să-l combin cu diverse alte ingrediente pentru a obţine mereu alte şi alte arome. Important este să nu exagerezi cu ingredientele, ci să te limitezi la 1-2 pe lângă cele care se regăsesc în reţeta originală. Ca să-l prepari simplu ai nevoie de boabe fierte de năut, pastă de susan, zeamă de lămâie, usturoi, sare şi piper.

La acesta ingrediente poţi să adaugi un altul pentru a-i transforma total gustul.

Printre combinaţiile pe care le-am făcut şi mi-au plăcut tare mult se numără hummus-ul cu măsline kalamata (a ajuns preferatul meu), cel cu seminţe de coriandru prăjite şi turmeric, cel cu frunze proaspete de busuioc, cel cu boia afumată, cel cu ţelină fiartă, dar şi cu boabe de mazăre fierte la abur.

Pentru hummus-ul cu măsline kalamata am folosit:

- 1 conservă cu boabe de năut
- zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 5-6 linguri cu ulei de măsline (am înlocuit pasta de susan pentru că nu aveam)
- 1/2 cană cu măsline kalamata
- fulgi de ardei iute
- piper negru.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii o pastă cremoasă. Gustă înainte de a adăuga sare.

Eu nu am mai folosit-o pentru că era destul de sărat de la măslinele kalamata. Îmi place să-l consum pe pâine integrală, împreună cu o salată de crudităţi sau în lipie din făină neagră împreună cu un sos salsa de casă, avocado şi pâtrunjel proaspăt.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod