Cum să faci îngheţată sănătoasă şi aromată acasă? 3 reţete

Bananele şi ciocolata sunt ingrediente pe care toţi le iubim. Nu ai nevoie de altceva pentru a prepara un desert răcoritor pentru serile de vară.


Nu ai nevoie de lactate sau ouă pentru a prepara o îngheţată delicioasă. Descoperă trei reţete sănătoase şi potrivite pentru zilele caniculare. Pentru a prepara aceste reţete de îngheţată nu ai nevoie de lapte, ouă sau smântână. Vei obţine un desert fără multe calorii şi va fi adorat de cei mici.

1. Îngheţată pe băţ cu banane şi ciocolată

- 2 banane;
- 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao;
- miere de albine, după gust;
- fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

2. Îngheţată pe băţ cu fructe


- 1 lămâie
- apă plată
- miere de albine naturală
- bucăţi de fructe proaspete (prune, caise, piersici, banane, pepene galben, pepene roşu)
- frunze proaspete de mentă.

Prepară o limonadă mai concentrată şi toarnă câte puţin din ea în formele pentru îngheţata pe băţ.
Aşază apoi bucăţile de fructe şi frunzele de mentă, astfel încât să umpli formele de îngheţată.
Pune capacul cu băţ peste formele de îngheţată şi pune-le la congelator câteva ore.
Înainte de a le scoate din forme se lasă câteva minute la temperatura camerei.

3. Îngheţată cremoasă cu banane şi ciocolată

- 4 banane congelate;
- 1 lingură cu unt de arahide făcut în casă.

Se mixează bananele în robotul de bucătărie până devin cremoase.
Se pune untul de arahide şi se amestecă împreună, după care se ornează cu ciocolată fondantă topită la abur.
Se poate consuma imediat sau se poate păstra la congelator.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod