Cu ce să înlocuieşti lecitina pentru o memorie bună?

Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite care este cel mai bun aliment care te ajută să ai grijă de creierul tău şi să previi problemele grave!


Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop recomandă afinele în locul suplimentelor cu lecitină pentru a avea grijă de sănătatea creierului. Potrivit specialistului, s-a demonstrat faptul că aceste fructe au un efect protector foarte puternic şi niciun efect advers.

"Studiile ştiinţifice cer timp şi multe aprobări, mai ales dacă se fac pe oameni.

Asta nu-i opreşte însă pe oamenii de ştiinţă să facă studii, să descopere, să progresese. Spre exemplu, acum 16 ani, afinele deveneau faimoase pentru capacitatea lor de a îmbunătăţi memoria cobailor bătrâni. Ce rost are să îmbunătăţeşti memoria unor cobai, indiferent de vârstă?

Evident că cercetătorii implicaţi ar fi vrut să testeze afinele pe oameni, dar birocraţia şi bugetele nu le-au permis. Este greu de extrapolat între specii, dar care este efectul afinelor asupra memoriei? Căci pentru efectele lor antixidante şi anticancerigene, avem zeci de studii care le confirmă", spune specialistul.

Afine de ţinut minte

"Abia 11 ani mai târziu, primul studiu cu afine pentru memorie a fost efectuat pe oameni.

Concluzia? Compuşii polifenolici din afine au îmbunătăţit funcţia neurocognitivă a unor subiecţi în vârstă, care sufereau deja de pierderi ale memoriei, comparativ cu un grup placebo. Iar subiecţilor li s-a dat zilnic, timp de 12 săptămâni, suc de afine, nu fructe întregi! Imaginează-ţi ce pot face asupra memoriei unui tânăr. Mai mult, se pare că proprietăţile afinelor de îmbunătăţire a memoriei supravieţuiesc procesării!", explică dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.

Un studiu din acelaşi an, din aceeaşi publicaţie ştiinţifică, a arătat că o mare parte din proprietăţile antioxidante ale afinelor se regăsesc în gemul de afine, însă cel mai bine este să le consumi în starea lor naturală sau imediat după decongelare, recomandă specialistul.

Potrivit specialistului, pilulele de lecitină produse industrial nu sunt un răspuns sănătos pentru îmbunătăţirea memoriei în perioade de acumulare intelectuală intensă, ci afinele. Aşa că bea zilnic un smoothie de afine, căci te ajută să înveţi mai repede şi mai bine, fără să uiţi şi fără să te confrunţi cu efecte secundare nedorite! de asemenea, poţi opta foarte bine în această perioadă pentru afinele congelate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod