Cremă antirid cu lăptişor de matcă: 7 ingrediente naturale

Lăptişorul de matcă este folosit în foarte multe produse cosmetice, datorită beneficiilor pe care le are asupra pielii. Vezi cât de simplu poţi să-ţi faci acasă o cremă antirid, care are la

Lăptişorul de matcă este folosit în foarte multe produse cosmetice, datorită beneficiilor pe care le are asupra pielii. Vezi cât de simplu poţi să-ţi faci acasă o cremă antirid, care are la bază acest ingredient minune.

Fiind un produs 100% natural şi dacă îl alegi pe cel crud, păstrat întotdeauna la frigider, lăptişorul de matcă are efecte spectaculoase asupra pielii şi părului. Pe lângă faptul că previne apariţia ridurilor şi le diminuează pe cele deja existente, lăptişorul de matcă pur stimulează producerea colagenului care menţine pielea elastică.

În plus, am adăugat puţin ulei de cătină şi ulei de monoi de Tahiti (care poate să fie înlocuit cu uleiul de cocos), ambele obţinute prin presare la rece, pentru că ambele au rolul de a proteja tenul de efectele radiaţiilor ultraviolete.

Reţetă pentru crema antirid cu lăptişor de matcă

Eu am preparat o cantitate mică de cremă, dar în funcţie de cantitatea dorită se poate mări doza ingredientelor pe care le doreşti în crema ta. Pentru această cremă am folosit:

- 3 linguri cu ulei de Monoi de Tahiti presat la rece (sau ulei de cocos presat la rece);
- 1 lingură cu ulei de cătină presat la rece;
- 5 grame de lăptişor de matcă pur;
- 1 lingură cu ceară de albine naturală, topită în prealabil într-un borcan scufundat în apă fierbinte;
- 10 picături de vitamina A;
- 10 picături de vitamina E;
- 5 picături de extract natural de ceai verde (opţional).

Am topit ceara de albine într-un borcan pe care l-am scufundat în apă fierbinte.
După ce s-a topit complet, am adăugat pe rând celelalte ingrediente.

Am incercat să nu expun deloc la căldură celelate ingrediente, ci să adaug peste ele ceara topită. Însă ceara se întăreşte foarte rapid, aşa că am fost nevoită să amestec toate ingredientele împreună şi să le scufund cu borcanul într-un recipient cu apă caldă.
După ce s-au amestecat toate ingredientele, am turnat lichidul obţinut într-un recipient. Este de preferat să alegi un recipient din sticlă.
Se lasă să se întărească la temperatura camerei, după care se foloseşte cu cea mai mare încredere, fiind 100% naturală şi fără ingrediente necunoscute.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod