Cele 7 reguli pentru o piele frumoasă

Ai citit eticheta unui produs cosmetic şi nu ai înţeles nimic din ea? De ce mai cumperi acel produs? Învaţă să ai grijă de pielea ta şi caută acele produse care au cât mai puţine

Ai citit eticheta unui produs cosmetic şi nu ai înţeles nimic din ea? De ce mai cumperi acel produs? Învaţă să ai grijă de pielea ta şi caută acele produse care au cât mai puţine ingrediente şi pe care le poţi descifra!

Săptămâna trecută am împrumutat o carte senzaţională de la o colegă. Se numeşte "The Holistic Beauty Book", scrisă de o specialistă în medicina holistică, Star Khechara (care de 14 ani îşi face singură produsele cosmetice), şi are peste 100 de reţete naturale cu produse de îngrijire a pielii. Fără aditivi, fără derivaţi din petrol, fără conservanţi şi parfumuri sintetice.

Am răsfoit cartea şi am găsit informaţii utile referitoare la tipurile de ten, dar şi regulile pe care trebuie să le respecte orice femeie care are grijă de aspectul său.

Mi-a plăcut tare mult cum punea problema această specialistă care evită să aplice pe piele orice produs cu ingrediente pe care nu le poate ingera. Tu ai avea curajul să-ţi mănânci loţiunea de corp, ştiind că nu înţelegi nimic din lista întortocheată cu ingrediente? Nu prea cred :) Atunci ar fi mai bine să nu o foloseşti, ci să găseşti soluţii naturale la toate produsele din comerţ pline de chimicale.

Primul lucru pe care trebuie să-l reţii este faptul că un produs cosmetic natural are grijă doar de suprafaţa pielii, dar factorul principal care face într-adevăr minuni este alimentaţia pentru că ea lucrează din interior.

Iar tenul tău cu probleme (fie că este gras, sensibil, foarte uscat sau cu acnee) este doar o cauză a alimentaţiei nesănătoase cu care îl "tratezi" în fiecare zi.

Iată ce trebuie să mânânci pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, opţiunile alimentare fiind deja testate de-a lungul anilor de Star Khechara:

1. Bea 2 litri de apă plată în fiecare zi.

2. Limitează consumul de cafea, ceai verde sau negru şi înlocuieşte-le cu ceaiurile din plante medicinale. Iar dacă vrei să te revigorezi poţi să optezi pentru o cană cu ceai verde, deoarece este recunoscut pentru efectele benefice asupra sănătăţii în general.
3.

Limitează consumul de alcool.
4. Include în meniul tău zilnic cât mai multe alimente în stare crudă. Legumele şi fructele de diverse culori nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Alege-le în culori variate pentru a asigura necesarul zilnic de nutrienţi.
5. Este recomandat să incluzi în alimentaţia ta şi câteva super-alimente cum sunt nucile şi seminţele crude, avocado, seminţele de cânepă, pudra de roşcove, spirulina, fructele de pădure, broccoli, sucurile verzi.
6. Nu ocoli acizii graşi esenţiali, deoarece sunt importanţi atât pentru sănătate, cât şi pentru o piele frumoasă.
Uleiul din seminţe de cânepă, uleiul de in, avocado, nucile, peştele gras sunt câteva dintre sursele importante de omega-3.
7. Germenii sau seminţele încolţite fac minuni pentru pielea ta, deoarece ajută la detoxifierea organismului. Pune la germinat seminţe de lucernă, broccoli, ridiche, etc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod