Cea mai simplă reţetă ca să nu răceşti în sezonul rece

Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite care este cel mai bun remediu pentru gât iritat, tuse şi nas înfundat!


Banala răceală ne afectează cel puţin o dată în sezonul rece, ne strică dispoziţia şi cheful de muncă, apoi ne afectează buzunarele din care trebuie să scoatem bani grei pentru gât iritat, tuse, nas înfundat care mai şi curge.

Specialistul recomandă cu toată încrederea reţeta unui faimos medic nutriţionist vegan, Dr. Michael Klaper, pentru gât iritat: “Ia un pahar cu apă caldă, adaugă un praf de sare, ia paharul în mână, deschide gura şi respiră adânc.

Lasă capul pe spate, toarnă-ţi generos apă în gât, şi, cu gura încă deschisă, expiră uşor prin apă. Continuă până la sfârşitul repiraţiei, apoi scuipă în chiuvetă. Repetă până ce paharul plin cu apă sărată este gol.”

Deşi minuţiozitatea descrierii poate părea o glumă, gargara cu apă sărată face minuni garantat şi pentru nasul înfundat, exact aşa cum ne-au învăţat bunicii!

Gargara că metodă de prevenire a răcelii

Ce mai ştie gargară să facă? Japonezii o recomandă de un deceniu ca metodă de prevenire a infecţiilor tractului respirator superior, cum este şi răceala, explică medicul nutriţionist.

"Pornind de la ce ştiau de la strămoşi privind gargara, oamenii de ştiinţă japonezi au constatat că simpla gargară cu apă de la chiuvetă (fără sare!) a scăzut cu 36% incidenţa răcelilor printre participanţii adulţi sănătoşi.

Sublinez: apă de la chiuvetă! Se pare că gargara cu apă de la robinet funcţionează şi la copii conform unui studiu mai recent făcut tot de japonezi pe aproape 20.000 de copii de grădiniţă, monitorizaţi timp de 20 de zile. Exact ca în studiul dedicat adulţilor în 2005, s-a constat că gargara scade riscul de răceală cu o treime, cu precizarea suplimentară că gargara cu ceai verde este mai eficientă decât cea cu apă. Cercetătorii chiar au avansat ipoteza că clorul din apa de la robinet a jucat un rol, aşadar apă filtrată s-ar putea să fie mai puţin eficientă în prevenirea răcelilor", explică dr.
Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.

Pentru că prevenirea este mai sănătoasă şi cam de un milion de ori mai ieftină decât un tratament medicamentos pentru răceală, fă zilnic o gargară cu apă sau ceai verde. Aşa cum arată studiile, acest simplu gest te poate ţine departe de răceală.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod