Ce să nu faci seara dacă vrei să te trezeşti energică dimineaţa

Mesele copioase luate seara târziu pot să-ţi perturbe serios calitatea somnului, precum şi rapiditatea cu care reuşeşti să adormi.

Obiceiurile pe care le avem în fiecare seară pot să ne influenţeze în sens bun sau pot să ne perturbe somnul, astfel că în fiecare dimineaţă te vei trezi lipsită de energie. Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi care te pot ajuta să ai un somn liniştit şi odihnitor:

1. Să nu consumi băuturi care conţin cofeină

Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde, cacaua şi ciocolata au cofeină cu efect stimulator care afectează sistemul nervos central, creierul şi măduva spinării. Acest lucru poate să provoace insomnie, agitaţie şi palpitaţii.

2. Să nu mănânci foarte mult la cină

După ora 18:00 digestia se desfăşoară foarte greu, prin urmare nu este deloc recomandat să consumi la cină produse de origine animală care necesită un efort susţinut din partea organismului. În schimb, optează pentru legume preparate cât mai simplu sau fructe proaspete.

3. Să nu iei gustări nocturne înainte de somn

Dacă ai respectat instrucţiunile pentru masa de seară este important să nu calci strâmb chiar înainte de a te pune la somn. Poftele culinare sunt intensificate seara, în special dacă ne petrecem timpul în faţa televizorului sau a calculatorului.

Un ceai din plante medicinale (mentă, muşeţel, păpădie, sunătoare), neîndulcit, este potrivit spre a fi consumat înainte de somn.

4. Să nu adormi cu televizorul aprins

Acest lucru poate să-ţi perturbe serios somnul, afectându-i calitatea, iar prin urmare te vei trezi lipsită de energie dimineaţa.

5. Să nu te bagi la somn foarte târziu

Potrivit specialiştilor, între 20 şi 1 noaptea este intervalul în care corpul se odihneşte cel mai bine. Dacă obişnuieşti să te pui la somn după ora 1 noaptea cu siguranţă că somnul tău nu va fi atât de profund şi nici odihna atât de bună.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod