Batoane din orez expandat, cu unt de arahide şi ciocolată neagră

Nu ai nevoie de zahăr, făină, ouă sau unt pentru a prepara acest desert rapid. Nici cuptorul nu îţi este de folos pentru această reţetă.

Foto: Ioana Maroşan

Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai mult timp la îndemână sau răbdare poţi să prepari aceste batoane delicioase din orez expandat, învăluite cu unt de arahide şi ciocolată neagră. Nu ai nevoie de făină, ouă, zahăr rafinat şi nici măcar de cuptor.

Ingredientele sunt puţine şi simple, iar imediat după ce le-ai amestecat trebuie să le pui la frigider.

Nimic mai simplu!

Ingrediente necesare

- 2 căni cu orez expandat
- 1 cană cu unt de arahide
- 1/4 cană cu miere de albine
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 4-5 bucăţele de ciocolată neagră, topite la abur.

Untul de arahide, mierea de albine şi scorţişoara se încălzesc împreună la abur. Eu am pus bolul cu untul de arahide deasupra unui vas cu apă care fierbe la foc mic. Se amestecă puţin până se omogenizează toate ingredientele.
Se ia de pe foc şi se amestecă împreună cu orezul expandat.
Vei obţine o compoziţie lipicioasă pe care o poţi presa într-un recipient pătrat, tapetat în prealabil cu hârtie de copt.
Între timp poţi să topeşti ciocolata la abur şi să o torni peste compoziţia presată.
Se lasă la frigider câteva ore până se întăreşte bine sau la congelator, după care se taie batoanele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod