Ai celulită? Vezi trucuri ieftine care funcţionează!

Nu ştiu cum se face că numai în vremurile noastre se tot vorbeşte despre o epidemie de celulită. Mai demult parcă femeile nu aveau această problemă sau, cel puţin, nu era atât de

Nu ştiu cum se face că numai în vremurile noastre se tot vorbeşte despre o epidemie de celulită. Mai demult parcă femeile nu aveau această problemă sau, cel puţin, nu era atât de accentuată. Nu arunca banii pe tratamente care sună pompos, încearcă ceva acasă!

Singurul remediu care funcţionează 100% şi atenuează foarte mult aspectul celulitei este perseverenţa. Şi aici mă refer la câteva trucuri ieftine pe care le putem face acasă fiecare dintre noi, cu o singură condiţie: să ne ţinem de ele, nu să renunţăm după două săptămâni.

Iată ce am constatat eu că funcţionează:

1. Exfolierea cu zaţ de cafea: 1-2 ori pe săptămână

E simplu, ieftin, catifelează pielea şi activează circulaţia sanguină! Amesteci 2 linguri de cafea măcinată sau zaţ cu 1 linguriţă cacao pudră şi cu ulei de măsline până vei obţine o pastă. Foloseşte exfoliantul la duş, masând cu mişcări circulare blânde tot corpul. Dacă vrei poţi să îndepărtezi exfoliantul doar cu apă călduţă, să tamponezi pielea cu un prosop şi să laşi uleiul de măsline să hidrateze intens pielea. Dimineaţa poţi să foloseşti un gel de duş pentru a îndepărta mirosul puternic de cafea.

2. Periajul uscat al pielii: măcar de 4 ori pe săptămână

Este indicat să faci acest lucru în fiecare zi, dar dacă vei sări peste o zi, două nu este niciun problemă, atâta vreme cât vei relua acest obicei care detoxifiază, drenează şi stimulează circulaţia sanguină. Cu alte cuvinte, exact ce nu-i place celulitei. Ai nevoie de mănuşi abrazive pentru exfoliere şi de răbdare. Am scris într-o postare anterioară despre cum se face periajul uscat al pielii, poţi să vezi AICI detaliile.

3. Untul de cacao nerafinat, cea mai bună cremă anticelulitică

Îl găseşti în magazinele naturiste online şi este cea mai utilă soluţie pentru celulită şi vergeturi, datorită conţinutul bogat în vitamina E. Poţi să citeşti AICI despre beneficiile untului de cacao şi despre soluţiile pe care le ai la îndemână de a-ţi face acasă o cremă anticelulitică eficientă, numai cu ingrediente naturale.
Dacă vrei să-ţi cumperi o cremă anticelulitică din comerţ vezi AICI ce trebuie să conţină pentru a fi eficientă.
De asemenea, citeşte întotdeauna eticheta cosmeticelor pe care le cumperi şi evită substanţele nocive. Vezi AICI ingredientele care te îmbolnăvesc!

4. Masajul anticelulitic

Ştiu că nu-l putem face ca în saloanele de înfrumuseţare, însă nici nu este recomandat să fie agresiv şi să lase vânătăi, am aflat de la Andra Cristea, medicul dermatolog cu care colaborăm pentru articolele realizate pe TopSanatate.ro şi Eva.ro. Dacă îţi permiţi să mergi o dată pe săptămână la un masaj anticelulitic într-un salon ar fi excelent, iar dacă nu ai banii necesari trebuie să ştii că bătălia nu este pierdută. Acordă măcar 10 minute pe zi pentru un masaj atunci când aplici untul de cacao.

5. Alimentaţia este cea mai importantă!

Din punctul meu de vedere, toată lupta cu celulita începe pe tărâmul alimentaţiei. Degeaba facem toate lucrurile de mai sus, dacă mâncăm fast-food, bem sucuri carbogazoase şi ne îndopăm cu dulciuri peste dulciuri din comerţ. Din respect pentru corpul tău trebuie să-l tratezi şi din interior pentru că de acolo de declanşează toate problemele atunci când nu este echilibrat. Aşa că bea multă apă plată, consumă multe legume crude, fructe proaspete, nuci şi seminţele crude, avocado, seminţe de cânepă, pudră de roşcove, spirulină, sucurile verzi, germeni sau seminţe încolţite. Evită alcoolul, ţigările, cafeaua în exces, sucurile acidulate, produsele de patiserie şi panificaţie, dulciurile din comerţ, mezelurile şi alte produse procesate.

P.S.: Următoarea postare va fi pe 10 august.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod