7 dulciuri de poveste şi sănătoase preferate de Olivia Steer

Deserturile vegane sau cele preparate fără foc sunt hrănitoare şi foarte gustoase. În plus, ele se fac mult mai rapid şi au o aromă intensă.


Există dulciuri fără zahăr rafinat, făină albă şi multe grăsimi de origine animală. Şi sunt gustoase, sănătoase, săţioase şi păstrează o aromă intensă a fructelor pe care le foloseşti în fiecare reţetă în parte.

Nucile caju, brânza tofu moale sau nuca de cocos pot să fie folosite pentru a prepara creme delicioase pentru torturi şi diverse prăjituri.

În combinaţie cu fructe aromate (căpşuni, zmeură, banane, ananas) şi puţin ulei de cocos ele se transformă într-o minunăţie de cremă.

Mierea de albine, stafidele, zahărul din nucă de cocos, siropul de agave, siropul de arţar sau curmalele sunt câteva dintre opţiunile pe care le ai la îndemână pentru a îndulci deserturile vegane sau raw-vegane (cele preparate fără foc).

Pentru a obţine un blat pentru tort şi prăjituri ai nevoie de curmale sau stafide pe care să le amesteci în robotul de bucătărie cu diverse nuci şi seminţe crude (nuci, caju, seminţe de floarea-soarelui, migdale, fulgi de cocos).

De asemenea, mai ai opţiunea să găseşţi biscuiţi (de preferat fără zahăr) pe care să-i amesteci în robot şi să-i amesteci cu puţin ulei de cocos sau de palmier (nerafinat).

Olivia Steer este una dintre femeile din showbiz-ul românesc care mă inspiră şi pe care o urmăresc cu real interes, cu atât mai mult cu cât este preocupată de alimentaţia sănătoasă. Am descoperit pe pagina ei oficială de Facebook câteva reţete care mi-au făcut cu ochiul şi care vă pot inspira să optaţi pentru deserturile sănătoase.

Mai mult, în cartea ei "Dulciuri de poveste" găseşti reţete minunate, gătite numai cu ingrediente sănătoase.

Inspiră-te din deserturile preferate ale vedetei!


Budincă de ciocolată, cu cremă de vanilie şi sos de zmeură

Tartă cu zmeură proaspătă

Tartă cu frăguţe

Cheesecake cu căpşuni

Brioşse cu cremă de căpşuni

Cheesecake cu căpşuni proaspete

Banane cu sos de caju şi cireşe

Credit foto: Facebook Olivia Steer/ Paul Diaconu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod