6 alimente în care nu te-ai aştepta să găseşti zahăr. Ocoleşte-le!

Multe dintre pateurile de pe piaţă au în compoziţia lor acest ingredient care nu ar avea ce să caute în ele.


Consumul de zahăr rafinat este tot mai ridicat, ţinând cont şi de sursele ascunse în alimente la care nu te-ai fi gândit că ar avea nevoie de zahăr în compoziţia lor. Astfel, tocmai această cantitate exagerată de zahăr stă la baza celor mai periculoase boli, cum ar fi cancerul, diabetul şi maladiile cardiovasculare. Zahărul rafinat este lipsit de orice nutrienţi, deoarece în urma procesării în compoziţia zahărului se formează şi alte substanţe dăunătoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic.

De aceea trebuie să acorzi o atenţie sporită etichetelor alimentare pentru a alege un produs cât mai sănătos posibil şi fără adaos de zahăr rafinat.

Iată câteva dintre produsele consumate destul de des, dar care au în compoziţia lor şi zahăr, deşi nu ar trebui:

1. Pateul

Dacă îţi place pateul trebuie să-l alegi cu foarte mare atenţie, citind întotdeauna eticheta cu ingredientele. Multe dintre sortimentele de pateu care există pe piaţă au în compoziţia lor şi zahăr, deşi acesta nu ar avea ce să caute în reţetă.

O altă soluţie ar fi să-l prepari acasă. Foloseşte ficăţei de pui pe care să-i laşi la înăbuşit cu puţină apă, sub capac şi la foc mic. După ce s-au înăbşit, se lasă la răcit, după care se amestecă în robotul de bucătărie împreună cu puţin unt, sare, piper şi verdeţuri care îţi plac.

Astfel, eviţi riscul de a cumpăra un produs care conţine ingrediente nu tocmai sănătoase.

2. Unele mărci de somon afumat

Somonul afumat este delicios pe tartine cu unt sau avocado, însă trebuie să optezi pentru cel care nu conţine zahăr. Citeşte eticheta cu ingrediente pentru a evita mărcile care au folocit zahăr la prepararea somonului afumat.

3. Unele sortimente de pâine

Multe dintre sortimentele de pâine de pe piaţă au în compoziţia lor şi o cantitate destul de mare de zahăr. De asemenea, nici covrigii sau alte produse de panificaţie nu sunt lipsite de zahăr. Alege cu atenţie pâinea pe care o consumi zilnic, citind cu atenţie eticheta cu ingrediente.

Ar fi de preferat ca aceasta să conţină cât mai puţine ingrediente uşor de înţeles, fără adaos de zahăr şi cu făină integrală în loc de făină albă rafinată.

4. Unele mezeluri

Un ingredient de bază în multe tipuri de mezeluri este zahărul, deşi acesta nu ar avea ce să caute în aceste reţete. De aceea este de preferat să citeşti eticheta mezelurilor pe care le cumperi şi a le evita pe cele care au o multitudine de ingrediente din care nu înţelegi nimic, dar şi zahăr.

5. Unele sortimente de zacuscă

Zacusca din comerţ poate să conţină zahăr, de aceea este de preferat să citeşti ingredientele înainte de a cumpăra un anumit sortiment. Optează pentru mărcile care nu pun zahăr în compoziţia ei sau prepar-o acasă.

6. Covrigeii/biscuiţii/snacks-urile sărate

Multe dintre aceste gustări sărate au şi zahăr în compoziţia lor. Pe lângă o cantitate exagerată de sare, multe sortimente au şi o cantitate de zahăr care nu şi-ar avea rostul în reţetă.

Citeşte ingredientele şi evită produsele care au multe ingrediente pe care nu le cunoşti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod