5 soluţii naturale care-ţi protejează buzele de vânt şi frig

Dacă ai încercat toate soluţiile pentru buze crăpate fără să obţii rezultate bune, află câteva dintre cele mai eficiente unturi vegetale cu efect hidratant foarte puternic. Pentru a

Dacă ai încercat toate soluţiile pentru buze crăpate fără să obţii rezultate bune, află câteva dintre cele mai eficiente unturi vegetale cu efect hidratant foarte puternic.

Pentru a scăpa de buzele uscate şi crăpate de frig, iată care sunt cele mai bune soluţii 100% naturale:

1. Untul de shea

Poţi să găseşti în diverse magazine online unt de shea dezodorizat, dar fără să fie rafinat pentru a beneficia de efectul său emolient. Îl poţi folosi ca atare, într-un recipient pe care îl ai de la un alt balsam de buze sau îl poţi topi la aburi, după care să-l amesteci cu ceară de albine topită şi 1-2 picături de ulei esenţial de portocale cu uz intern.

2.
Untul de cacao

Trebuie să-l alegi pe cel presat la rece pentru că va avea un miros divin de ciocolată. Poţi să-l topeşti la aburi, sa-l amesteci cu puţină ceară de albine (opţional), după care să-l torni într-un recipient pentru balsam de buze. Nu ai nevoie de ulei esenţial, deoarece va avea un miros delicat de ciocolată.

3. Uleiul de cocos

La fel, trebuie să alegi uleiul de cocos presat la rece pentru că va avea un miros îmbătător de nucă de cocos. Topeşte-l la aburi împreună cu o parte egală de unt de cacao răzuit, amestecă şi puţină ceară de albine topită şi toarnă compoziţia într-un recipient pentru balsam de buze.

4.
Uleiul de migdale

Cumpără-l pe cel presat la rece şi amestecă-l cu ceară de albine topită şi puţin unt de cacao topit (opţional). Apoi foloseşte o picătură dintr-un ulei esenţial cu uz intern.

5. Uleiul de măsline

Dacă ai acasă un ulei de măsline presat la rece amestecă-l cu ceară de albine topită şi toarnă compoziţia într-un recipient pentru balsam de buze. Pentru a verifica ce consistenţă va avea produsul final poţi să amesteci părţi egale de produs, după care să le laşi să se răcească în recipientul în care le-ai amestecat.

Dacă ţi se pare prea moale produsul final, topeşte-l la aburi şi mai adaugă ceară de albine topită până obţii consistenţă dorită. Abia apoi toarnă compoziţia în recipientul pentru balsam de buze.

Dacă îţi place ca balsamul de buze să aibă o culoare şi aromă intensă poţi să foloseşti extractul de zmeură pentru aromă şi extractul de sfeclă roşie pentru culoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod