5 idei pentru a prepara băuturi de vară, răcoritoare şi energizante

Ca să te energizezi dimineaţa cu o băutură răcoritoare nu ai nevoie de ingrediente complicate. Încearcă aceste 5 reţete de băuturi simple, numai bune pentru dimineţile de vară.

Ca să te energizezi dimineaţa cu o băutură răcoritoare nu ai nevoie de ingrediente complicate. Încearcă aceste 5 reţete de băuturi simple, numai bune pentru dimineţile de vară.

Printre băuturile mele de vară preferate se numără limonada pe care o prepar în toate combinaţiile posibile şi imposibile. Am descoperit că în combinaţie cu mentă, ananas, zmeură, grepfrut sau banană este delicioasă şi nu ajungi să te plictiseşti niciodată de aceeaşi versiune de limonadă simplă.

Pe lângă limonadă, un alt aliat de nădejde este ceaiul negru Earl Grey şi ceaiul verde cu iasomie, consumate cu cuburi de gheaţă.

Iar în dimineţile în care am poftă de cafea îmi place să combin cafeaua concentrată infuzată de seara în apă la frigider şi pe care să o amestec cu lapte de soia cu extract de vanilie.

Iată cât de simplu poţi să bei în fiecare dimineaţă altă băutură răcoritoare, dar şi energizantă:

1. Ceai verde cu iasomie

Uneori fac un litru de ceai verde cu multă lămâie şi puţină miere de albine pe care îmi place să-l păstrez la frigider pentru a-l consuma dimineaţa. Un pahar de ceai verde cu aroma delicată de iasomie şi cuburi de gheaţă face minuni în dimineţile când este foarte cald de la prima oră.

2. Ceai negru Earl Grey

Îmi place şi ceaiul negru simplu, însă cel cu bergamotă este preferatul meu. Îmi place să-l prepar în cantităţi mai mari, să-l amestec cu puţină miere, să-l păstrez la frigider şi să pun dimineaţa puţin lapte vegetal în el.

3. Limonada cu lime şi mentă

Pe timpul verii am mereu un ghiveci cu mentă pe balcon pe care o folosesc pentru limonadă. Îmi place menta pentru efectul său revigorant, iar în combinaţie cu sucul de lime (sau lămâie) şi puţină miere este de-a dreptul delicioasă.

4. Limonada cu banană sau ananas

O altă combinaţie pe care o poţi face ca să transformi limonada simplă este aceea de a-i adăuga un fruct preferat. Îmi place limonada amestecată cu mentă şi ananas sau cu mentă şi banane.

5. Cafea infuzată la rece cu lapte de soia şi extract de vanilie

Pentru dimineţile în care ai poftă de cafea, prefer să las peste noapte la infuzat cafea în apă rece, direct la frigider. Dimineaţa o strecor şi o amestec cu lapte de soia cu extract de vanilie.

Pune mai multă cafea la infuzat în apă rece pentru a obţine o licoare concentrată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod