5 gustări rapide care nu-ţi sabotează cura de slăbire

Un pumn mic de nuci şi seminţe crude reprezintă o alegere echilibrată. În plus, sunt uşor de transportat şi le poţi avea la îndemână ori de câte ori este nevoie.


Încearcă să ai mereu la îndemână câteva opţiuni pentru a servi o gustare sănătoasă atunci când simţi nevoia. Acesta este primul sfat de care trebuie să ţii cont, deoarece astfel eviţi riscul de a face alegeri nesănătoase.

Iată care sunt cele mai potrivite gustări între mesele principale:

1. Iaurtul simplu cu puţină miere şi nucă
Fie îl consum simplu, fie adaugi puţină miere şi nucă pentru a-l face mai consistent şi a-l îndulci dacă ai poftă de un desert.

2.

Măr cu unt de arahide
Este o gustare consistentă care asigură fibre şi vitamine din măr, precum şi proteine şi grăsimi sănătoase din arahide. Limitează-te la o linguriţă cu unt de arahide pe care să o întinzi pe câteva felii de măr.

3. Nucile şi seminţele crude
Pentru a asigura energie organismului este esenţial să consumi în fiecare zi un pumn mic de diverse nuci şi seminţe crude. Păstrează în poşetă o punguţă cu un amestec de migdale, nucă, seminţe de susan, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de in, alune şi fistic.

4.

Ciocolata neagră
Conţine zinc, un mineral esenţial pentru funcţionarea creierului. Consumă două pătrăţele de ciocolată neagră pentru a potoli pofta de ceva dulce după-amiaza.

5. Curmalele, smochinele, caisele sau prunele uscate
Deşi au un indice glicemic ridicat, aceste fructe uscate pot să-ţi potolească foarte bine pofta de dulce. Nu este recomandat să exagerezi cu ele, 5-6 curmale sau smochine sunt suficiente pentru o gustare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod