5 efecte care apar după ce ai consumat băuturi de tip "cola"

La 20 de minute după ce ai băut doza, ficatul transformă surplusul de zahăr în depozite de grăsime. La o oră după, calciul este eliminat din corp.

Băuturile carbogazoase de tip "cola" se numără printre cele mai consumate răcoritoare, însă şi cele mai disputate de către specialiştii atunci când vorbim despre consumul constant şi în cantităţi mari.

În general, aceste băuturi conţin apă carbonatată, sirop de porumb, caramel, acid fosforic (cauzează pierderea calciului din oase, afectează dinţii şi rinichii), arome naturale şi cafeină.

Potrivit site-ului healthyfoodplace.com iată ce efecte apar la anumite intervale după ce ai consumat o doză de cola:

1.

În primele 10 minute
Echivalentul unei doze imense de zahăr pătrunde în sistemul digestiv. Acest lucru poate să genereze o senzaţie de greaţă în cazul unor persoane, însă efectul nedorit este înlăturat de acidul fosforic.

2. După 20 de minute
Toată cantitatea de zahăr ajunge în sânge şi suprasolicită pancreasul să elibereze o cantitate mare de insulină. Nivelul de de zahăr din sânge este foarte ridicat, de aceea ficatul va transforma surplusul în depozite de grăsime.

3.

După 40 de minute
Cafeina este total absorbită în corp. Pupilele se dilată, iar tensiunea arterială este foarte crescută.

4. După 45 de minute
Sistemul nervos este stimulat să producă dopamina, un hormon care stimulează centrul plăcerii din creier. Acest efect este similar cu cel generat de consumul de heroină, astfel că se poate explica dependenţa generată de acest tip de băuturi.

5. După o oră
Pot să apară probleme gastrointestinale, iar metabolismul este încetinit. Din cauza acidului fosforic care ajunge în intestine, absorbţia magneziului, a calciului şi a zincului este împiedicată.

Mai mult, zahărul, îndulcitorii artifiali şi cofeina elimină calciul din corp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod