4 idei pentru un mic dejun cu un conţinut mare de fibre

Fulgii de ovăz sunt potriviţi pentru masa de dimineaţă şi merg de minune cu banane, seminţe crude, fructe uscate şi lapte vegetal.


Fibrele au o importanţă majoră pentru sistemul digestiv, asigurând un tranzit intestinal bun şi o eliminare eficientă a toxinelor din corp. Este recomandat să începi ziua cu un mic dejun care să fie bogat în fibre, proteine şi grăsimi bune. Iată trei variante de mic dejun bogat în fibre la care poţi să apelezi cu încredere:

1. Cereale integrale, seminţe crude şi lapte

Amestecă într-un bol 4 linguri cu fulgi de ovăz, 1 lingură cu seminţe de floarea soarelui crude, 1 lingură cu seminţe de dovleac crude, 1 lingură cu stafide, 1 banană, puţină scorţişoară şi acoperă-le cu lapte călduţ (de migdale, soia, ovăz, orez, de vacă, de capră). Se lasă la înmuiat 15 minute, după care se consumă cu poftă.

2. Smoothie cu banane

Poţi să prepari dimineaţa o băutură cremoasă şi consistentă, potrivită pentru zilele când nu eşti foarte flămândă sau dacă ai mâncat prea mult seara. Amestecă în blender lapte vegetal, 1 banană, 1 lingură cu fulgi de ovăz, 1/2 lingură cu seminţe de in măcinate, scorţişoară şi unt de migdale/arahide.

3. Salată de verdeţuri cu quinoa/mei

Foloşeşte quinoa, mei sau orez integral pe care să le ai fierte în frigider. Astfel poţi să le amesteci rapid cu verdeţuri proaspete (pătrunjel, rucola, spanac, salată verde), roşii, castraveţi, măsline şi avocado.

4. Pâine integrală prăjită cu unt de arahide şi banane

Un toast cu unt de arahide, câteva felii de banane şi scorţişoară se prepară foarte repede şi este hrănitor. Îţi va ţine de foame până la masa de prânz.

Untul de arahide aduce proteine, bananele au un conţinut bogat în potasiu şi magneziu, iar scorţişoara are rolul de a stimula arderea grăsimilor. În loc de pâine poţi să foloseşti şi turte de orez expandat, deoarece sunt foarte delicioase în această combinaţie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod