4 alternative la unt pentru zilele în care ţii post

Untul de arahide este la fel de versatil şi te poţi baza pe el atunci când ţi-ai propus să nu mănânci de dulce. Descoperă şi alte soluţii!


Dacă eşti obişnuită cu untul din lapte de vacă pe care îţi place să-l consumi la micul dejun trebuie să găseşti cele mai bune alternative pentru zilele de post. Deoarece nu îl poţi consuma dacă ţi-ai propus să ţii post să ştii că nu trebuie să renunţi la pâinea prăjită cu care eşti obişnuită la micul dejun. Iată cu ce poţi să înlocuieşti untul:

1.

Untul de arahide

Dacă alegi un produs de la magazin, citeşte eticheta şi nu-l cumpăra dacă are grăsimi hidrogenate. Este de preferat să îl prepari acasă din arahide crude pe care le laşi puţin la cuptor, iar după ce s-au răcit se mixează în robotul de bucătărie timp de 5 minute cu puţină sare până când obţii o pastă cremoasă.

Avocado
2. Avocado bine copt

Un avocado bine copt, pisat cu furculiţa şi întins pe o felie de pâine integrală prăjită te poate ajuta să scapi de pofta de unt.

Înlocuieşte cu succes untul din lapte de vacă şi în plus aduce numai beneficii pentru corp, deoarece conţine doar grăsimi sănătoase care sunt esenţiale pentru inima şi creier.

Raw Organic Almond Butter
3. Untul de migdale

Dacă nu îţi place untul de arahide poţi să-l încerci pe cel de migdale crude sau uşor coapte. Fie îl cumperi din magazinele naturiste online, fie îl prepari acasă. Ai nevoie de migdale crude (le poţi şi coace puţin în cuptor) pe care să le mixezi cu o lingură de ulei de măsline extravirgin în robotul de bucătărie până când obţii o pastă cremoasă.

Natural vanilla, shea, cocoa and coconut body butter DIY
4.

Untul de cocos presat la rece

Acest unt care are consistenţa apropiată de cel al untului din lapte de vacă îl poţi consuma pe pâine cu dulceaţă. Îl găsesşti în magazinele naturiste online şi trebuie să optezi pentru cel nerafinat şi presat la rece. Va avea un gust intens de nucă de cocos care merge de minune cu orice tip de dulceaţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod