4 alimente care te ajută să dormi mai bine

Bananele sunt recomandate persoanelor care suferă de insomnie, deoarece conţin triptofan, o substanţă care stimulează producţia serotoninei.


Dacă ai probleme cu somnul şi nu reuşeşti să te odihneşti noaptea este timpul să analizezi puţin dieta pe care o ai. Ca să ai un somn bun este recomandat să incluzi următoarele patru alimente în dieta zilnică, deoarece sunt recunoscute pentru efectul lor şi te vor ajuta să dormi mai bine.

1. Bananele

Sunt potrivite celor care suferă de insomnie şi nu reuşesc să adoarmă repede seara.

Ele conţin magneziu şi potasiu, ambele minerale având un rol esenţial în relaxarea musculaturii şi pregătirea corpului pentru somn, susţin specialiştii. Un alt motiv pentru care e bine să mănânci banane dacă ai probleme cu somnul este acela că au şi un conţinut bogat de triptofan, o substanţă care stimulează producţia serotoninei, hormonul somnului.

2. Seminţele

Fie că alegi seminţele de dovleac, susan, floarea-soarelui sau in trebuie să ştii că acestea conţin mult magneziu care te ajută să ai un somn odihnitor.

De asemenea, seminţele de dovleac crude au şi triptofan, aceeaşi substanţă regăsită şi în banane care te ajută să dormi mai bine.

3. Verdeţurile

Spanacul, rucola, pătrunjelul sau orice alte verdeţuri constituie un tratament natural pentru a-ţi îmbunătăţi calitatea somnului. Toate acestea conţin acid folic, recunoscut pentru faptul că te ajută să ai un somn odihnitor. De asemenea, acidul folic este de folos pentru a combate oboseala cronică. Este recomandat să incluzi aceste verdeţuri în dietă, în special seara, deoarece te vor ajuta să dormi bine.

4.

Cireşele

Sunt recunoscute ca fiind un tratament natural pentru combaterea insomniei. Acestea conţin melatonină, un hormon esenţial pentru a avea un somn odihnitor. Consumă seara un bol cu cireşe sau suc proaspăt de cireşe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod