3 soluţii naturale şi eficiente care calmează tusea când eşti răcită

Siropul făcut din ghimbir, miere de albine, oţet de mere şi apă este una dintre combinaţiile eficiente recomandate de celebrul Dr. Oz.

Ghimbirul are efect antiinflamator, iar mierea este antibacteriană, de aceea merg foarte bine în combinaţiile pe care le poţi face acasă pentru a obţine un sirop care calmează tusea. Cu toate că tusea este un simptom care persistă o perioadă mai lungă de timp, există soluţii pe care le poţi folosi pentru a calma intensitatea tusei.

Este important de reţinut că dacă ai gâtul iritat de la tuse nu este recomandat să consumi lichide fierbinţi, doar calde.

Ceaiurile din plante medicinale, cum ar fi menta, muşeţelul, coada-şoricelului, ghimbir sunt câteva dintre băuturile pe care este bine să le consumi călduţe pentru a calma tusea.

Iată trei dintre soluţiile naturale şi eficiente:

1. Picături nazale cu un amestec de uleiuri volatile de eucalipt şi mentă

Caută la plafar sau în farmacii un amestec de uleiuri volatile pe care le poţi folosi pentru nas. Uleiurile vor ajunge şi pe gât, având rolul de a calma iritaţia şi inflamaţia.  Este potrivit pentru afecţiunile infecţioase inflamatorii ale căilor respiratorii (laringite, traheite, bronşite).

2. Ceaiul de ceapă

Într-un litru de apă de pune la fiert o ceapă întreagă doar crestată puţin în patru. Se lasă aproximativ 15 minute la fiert, după care se consumă ceaiul ca atare pe parcursul zilei.

3. Sirop din ghimbir, miere, oţet şi apă

Amestecă 1 lingură de oţet cu 1 lingură de miere de albine, 1 linguriţă cu ghimbir răzuit, 1/4 linguriţă cu boia iute şi 2 linguri cu apă. Se face gargară cu acest sirop, după care se înghite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod