3 ceaiuri care te încălzesc când este ger afară

Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii atunci când temperatura este foarte scăzută.


Ceaiurile pot să fie foarte eficiente atunci când temperatura de afară este foarte scăzută şi corpul tău resimte frigul foarte intens. Ca să te încălzeşti rapid apelează la aceste trei ceaiuri cu efect de încălzire şi consumă-le pe parcursul zilelor geroase.

Iată care sunt acestea:

1. Ceaiul de ghimbir

Fierbe 3 rondele de ghimbir proaspăt în 250 mililitri cu apă. Acoperă şi lasă la fiert 15 minute, după care se strecoară, se lasă puţin la răcit şi se adaugă 1/2 linguriţă cu miere de albine şi zeamă de lămâie (opţional).

2. Ceaiul negru cu scorţişoară, cuişoare, cardamom şi nucşoară

Se fierbe apă pentru ceai, se lasă pliculeţele de ceai negru la infuzat. După ce ai scos pliculeţele se fierbe ceaiul timp de 5 minute împreună cu puţin cardamom, scorţişoară, ghimbir, nucşoară şi cuişoare.

Se strecoară şi se consumă cu puţină miere de albine şi lapte (opţional).

3. Ceaiul verde

Alege un ceai verde de calitate, de preferat sub formă de frunze pe care să le laşi la infuzat în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj.

Alimente cu efect de încălzire de durată

Ca să te încălzeşti iarna poţi să te bazezi şi pe câteva alimente care au rolul de a creşte temperatura corpului. Nutriţionistul britanic Gillian McKeith specifica în cartea sa “Hrană vie pentru sănătate” că rinichii sunt sursa de căldură a organismului, prin urmare dacă îi protejezi şi consumi alimente care-i întăresc nu vei avea probleme cu gerul de afară.

Organismul tău va suporta mult mai bine temperaturile scăzute dacă incluzi în alimentaţia ta:

- Terciul de quinoa
- Terciul de ovăz
- Ardeiul iute
- Usturoiul
- Piperul negru
- Uleiul de cocos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod