2 tehnici care te ajută să desfaci mai uşor o nucă de cocos

După ce ai scurs lichidul din interior, înveleşte-o într-un prosop sau pungă şi loveşte-o cu un ciocan.


Nucile de cocos sunt o sursă importantă de grăsimi care protejează inima de boli şi te ajută la slăbit. Pe lângă aceste proprietăţi recunoscute, nuca de cocos are un conţinut mare de fibre care reglează tranzitul intestinal.

O poţi folosi pentru a prepara lapte de cocos, cremă de cocos pentru prăjituri şi diverse combinaţii de fursecuri. Alege de fiecare dată nuca de cocos cu cel mai mult lichid atunci când o scuturi şi care nu miroase deloc a mucegăit.

Există câteva tehnici care te ajută să o desfaci mai uşor.

Iată care sunt acestea:

1. Sparge-o cu un ciocan

Înainte de a sparge nuca de cocos trebuie să verifici cele trei puncte şi să-l străpungi pe cel moale (cu un tirbuşon) pentru a scurge lichidul din interior. Apoi pune nuca de cocos într-o pungă sau un prosop mai mare, leagă la capăt şi sparge cu ciocanul. Pulpa din interior se scoate cu ajutorul cuţitului, iar coaja maronie se poate consuma. Dacă preferi să o îndepărtezi poţi să apelezi la un curăţitor pentru legume care-ţi va uşura munca.

2.

Loveşte-o cu un cuţit greu pe orizontală

Începe prin a căuta punctul mai moale care-ţi permite să străpungi nuca de cocos cu tirbuşonul şi ţine-o deasupra unui pahar ca să se scurgă licgisul. Apoi ţine nuca de cocos în mână şi loveşte pe orizontală cu un cuţit greu (nu cu partea ascuţită). Roteşte nuca de cocos şi loveşte constant cu cuţitul până când crapă şi insistă în locul unde ai remarcat fisura.

Descoperă cum să prepari o tartă cu piersici, fără foc.

Poţi să înlocuieşti piersicile cu orice fruct de sezon!

Laptele de cocos poţi să-l prepari din fulgi de cocos organici sau din nucă de cocos proaspătă. Vezi aici o reţetă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod