Un nou medicament pentru tratarea osteoporozei

Un nou medicament care se administreaza injectabil ar putea inlocui tratamentul clasic al osteoporozei pentru milioanele de femei care se confrunta cu aceasta afectiune.
Un nou medicament care se administreaza injectabil ar putea inlocui tratamentul clasic al osteoporozei pentru milioanele de femei care se confrunta cu aceasta afectiune.

Osteoporoza este denumita si "boala oaselor de sticla" pentru ca se pot produce fracturi la cele mai mici si usoare caderi, sau lovituri. Pierderea densitatii osoase este silentioasa si progresiva. De cele mai multe ori nu exista niciun simptom pana la aparitia primei fracturi.

Tratamentul poate reprezenta o solutie pentru pacientele care nu pot tolera medicatia clasica din cauza efectelor secundare puternice, cum sunt problemele digestive. Una din patru femei aleg se confrunta cu efecte secundare, scrie DailyMail.

Medicamentul Denosumab, aflat in teste clinice, a fost aprobat de Uniunea Europeana.

In cadrul testelor, s-a observat ca medicamentul reduce cu 40% riscul de fractura de sold si cu 20% riscul altor fracturi, fiind eficient pentru tratarea oaselor deformate sau casante.
De asemenea, riscul de fracturi ale coloanei scade cu doua treimi, potrivit unui studiu care a implicat aproximativ 8.000 de femei la postmenopauza carora li s-a administrat tratamentul de doua ori pe an.
Noua terapie inhiba proteinele care activeaza celulele ce distrug oasele.

Statisticile arata ca, pe an, cel putin 120.000 de persoane sufera fracturi la nivelul coloanei vertebrala si 60.000 la sold.


Osteoporoza se instaleaza fara simptome


Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin reducerea densitatii osoase si cresterea riscului de fracturi. Rarefierea densitatii osoase incepe in special dupa varsta de 40 de ani, iar la femei se accentueaza dupa instalarea menopauzei. Insa nu doar femeile de o anumita varsta pot suferi de osteoporoza. Cercetarile medicale efectuate in ultimii ani indica faptul ca afectiunea poate aparea si la persoane mai tinere.
Osteoporoza se instaleaza deseori fara simptome si in mod progresiv. De obicei, nu exista simptome pana la aparitia primei fracturi. Din acest motiv, doar 50% dintre cazuri sunt diagnosticate, sustin specialistii.

"Osteoporoza este o scaderea a rezistentei osoase. Este o afectiune dureroasa, chiar daca nu apar fracturi," explica Conf. univ. dr. Radu Radulescu, seful sectiei Ortopedie Traumatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. "Deseori se intampla ca pacientii sa simta durere la nivelul oaselor. Si, desi nu in mod direct, osteoporoza poate duce la deces, prin complicatiile pe care le poate cauza," avertizeaza dr.
Radulescu.


Prevenirea osteoporozei


O dieta bogata in calciu este esentiala pentru sanatatea oaselor tale, incetinind procesul natural de diminuare a masei osoase pe masura inaintarii in varsta. Aliatii tai de incredere sunt: laptele, iaurtul si branza. Pe langa calciu, aceste produse lactate mai contin si magneziu, proteine, fosfor, potasiu si zinc, toate necesare in dezvoltarea unei osaturi optime.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda urmatoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea si mentinerea unui sistem osos puternic:
In cazul femeilor:
  • 19 ani-menopauza - 1.000 mg/zi;
  • postmenopauza - 1.300 mg/zi;
  • in timpul sarcinii - 1.200 mg/zi;
  • in timpul alaptarii - 1.000 mg/zi.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popa Roxana pe 5 Apr 2020, 11:10
    osteoporoza

    Buna ziua, am fost disgnosticata cu osteoporoza - 1.5 coloana si -2.7 sold , va rog exista vre-un medicament care sa nu fie pa baza de fosfat si care sa poata fi gasit in Romania. Mi s a spus de EVISTA insa din pacate nu se mai gasaste in tara. Osteoefect ( supliment ) stiti cat de eficient este ?? Multumesc

    0
    0

  • Geta pe 26 Feb 2017, 16:05
    Tratament osteoporoza

    Un produs f bun pt osteoporoza este Ossiforte, remediu natural, pe baza de alga rosie, Alga rosie reface rezervele de calciu si alte minerale din oase. In plus, neutralizeaza aciditatea sangelui. Osteoporoza si alte boli grave apar din cauza aciditatii crescute a organismului.

    3
    0

  • DanyAnda pe 29 Iun 2016, 09:23
    tratarea osteoporozei

    Buna ziua! Pierderea de masa osoasa mi-a ingreunat viata. De cativa ani am probleme cu osteoporoza, o forma destul de avansata si ma chinui sa o tratez. A fost greu, am incercat mai multe tratamente, unele costisitoare, si tot degeaba. Acum ma simt mai bine. Cred ca Dumnezeu ma iubeste si mi-a arata calea cea dreapta, mi-a scos in cale o clinica din Bucuresti Global Wellness System se numeste ea. Aici am gasit oameni deosebiti, iar terapia pentru refacea sistemului osos cu aparatul PAPIMI m-a salvat. Aproape ca intrasem in depresie din cauza problemei de sanatate. Dupa terapia pe baza de impulsuri electromagnetice care patrund pana la nivelul cauzei pe care o trateaza, mi-am remediat extrem de mult problema osteoporozei. Sistemul osos este in refacere dupa doar 2 sedinte. E un miracol, va spun. Mergeti la clinica daca aveti astfel de probleme, puteti gasi multe detalii si pe site http://www.gwsconcept.ro/ .Multa sanatate va doresc!

    1
    1

  • BB3491687 pe 11 Feb 2016, 09:44
    Bonviva

    Cand a fost introdusa pe piata romaneasca Bonviva se vindeau doua tablete la pret de una.Apoi a intrat in regim compensat o tableta,cu compesare foarte mica.Acum,Bonviva nu mai este compensata.De ce oare?Nu este profitabila pentru distribuitori?Dar interesul bolnavilor romani?

    0
    1

  • elena pe 29 Ian 2014, 16:21
    boala oaselor de sticla ,si osteoporoza

    eu sunt diagnosticata de la 5 ani cu maladia l'obstein,adica boala oaselor de sticla .am avut multe fracturi in copilarie dar datorita faptului ca a trebuit sa ma feresc singura ,cand am crescut am stiut sa ma feresc si sa evit lucrul acesta.la 42 de ani am fost operata de cancer de col uterin .in situ.si dupa un an sa instalat osteoporoza am fost diagnosticata la spitalul de endocrine parhon .De 1an si jumatate iau fosavance si acum am tratament pt reflux gastric ,ceeace nu este chiar bine.daca la endoscopie imi va gasi leziuni pe esofag ,o sa imi schimbe tratamentul cu altul injectabil .Stie cineva ce medicament e si la cat timp se face injectia? VA MULTUMESC

    0
    1

  • gabi pe 3 Dec 2013, 14:14
    eroare

    Gresiti! Boala oaselor de sticla este cu totul altceva, nu e osteoporoza! Nu mai scrieti prostii!

    5
    2

  • Geta Borza pe 14 Oct 2013, 19:31
    tratament ptr.osteoporoza

    Am fost diagnosticata cu osteoporoza, cu valori de - 4 la coloana vertebrala ,si -2,5 la femur. va rog sa-mi indicati un tratament necesar ptr diminuarea valorilor. Am intrat in menopauza la 42 ani,actual am 62 ani.

    11
    2

  • mirela pe 24 Iul 2013, 22:05
    osteoporoza

    cit timp se ia bonviva:si care sunt reactiile dupa intrerupera tratamentului.multumesc

    17
    15

  • remediiplante pe 1 Iun 2013, 22:46
    Osteoporoza

    Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin prezenta demineralizarii osoase (a scaderii pricipalelor minerale) si apare preponderent la femei in perioada de menopauza, dar si la barbatii mari consumatori de alcool, fumatori sau ca o determinare secundara a unor boli mai grave cum ar fi: boli sistemice (poliartrita, lupus sistemic, spondilita anchilozanta etc.), anumite cancere etc. Osteoporoza primara se mai numeste osteoporoza de involutie: - Osteoporoza postmenopauza – afecteaza mai ales osul trabecular si predispune la fracturi sau tasari vertebrale; este crescuta resorbtia osoasa - Osteoporoza senila – afecteza atat osul trabecular cat si cel cortical; apare in mod egal la ambele sexe si creste riscul de fractura de col femural Osteoporoza secundara are diferite cauze: - Boli endocrine (hipertiroidia, hiperparatiroidismul, sindromul Cushing) - Deficite nutritionale de calciu, fosfor, proteine, vitamina D - Tratament cu glucocorticoizi, heparina, antiacide care impiedica absorbtia intestinala a fosfatilor - Imobilizarea prelungita (de ex. lipsa de mobilizare a membrului inferior timp de 6 luni duce la pierderea unei treimi de masa osoasa - Insuficienta renala cronica – este afectata sinteza de vitamina D - Mielomul multiplu – prin eliberarea unui factor de activare a osteoclastelor Cauze: -deficitul de estrogeni.Estrogenul,care stimuleaza osteoclastele,opreste pierderea masei osoase. -deficitul de progesteron.Progesteronul stimuleaza osteoblastele,care ajuta la cresterea de masa osoasa noua. -alimente bogate in proteine de origine animala,consumate in exces, acidifica organismul,scotand calciul din oase. -consumul excesiv de sare. -consumul de alimente cu un continut ridicat de fosfati (branza topita,margarina,sucuri acidulate) dezechilibreaza balanta Ca/P. -consumul de lactate pasteurizate,fierte -consumul de cafea. -neexpunerea la soare -lipsa de vitamina D -lipsa efortului fizic Recomandari: -consumul preponderent de alimente de origine vegetala -consumul ridicat de crucifere (varza,brocoli,conopida,gulie) -introducerea in dieta a semintelor de susan si mac. -alegerea unor suplimente care sa contina calciu natural,Bor organic,Vitamina K si Zinc. -uleiul de mac: ajută la fixarea calciului, eficient în tratarea osteoporozei şi în prevenirea cancerului mamar, ameliorează durerile de cap şi insomnia. -uleiul de rodie: uleiul de rodie este bogat în fitoestrogeni (hormoni vegetali) care au efecte pozitive la nivel osos, cerebral şi cardiovascular. Pentru ameliorarea simptomelor menopauzei şi prevenirea osteoporozei -coada calului: afectiuni ale oaselor si articulatiilor, osteoporoza, fracturi, entorse, demineralizare osoasa, artrite, artroze. -urzica: combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în urzică încetineşte sau chiar reduce acesta afecţiune. -trifoiul rosu: studiile arata ca trifoiul rosu previne osteoporoza si chiar poate ameliora densitatea osoasa la persoanele cu osteoporoza. De asemenea previne cancerul uterin. -vitex agnus castus -extractul din muguri de brad: anemie, demineralizare la copii si adolescenti, carente minerale si decalcefieri la adulti, dureri osoase de crestere la copii, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carie dentara, paradontoza, rinofaringite repetate la copii, cu hipertrofie glandulara. -extract de muguri de mesteacan pufos: rinofaringite repetate la adulti (si copii) si in general orice episoade respiratorii recidivante, traheite si traheobronsite, sinuzite acute nesupurative; osteoporoza, gonartroza, coxartroza; dureri osoase la crestere; rahitism; paradontoza, gingivite, pioree alveolo-dentara; artroza; tonic si stimulator general in astenia psiho-fizica. -extract mladite sequoia:adjuvant in neurastenie si sindroame depresive, anorexie la varstnici, artroza senila acompaniata de osteoporoza dureroasa; decalcifiere; adenom de prostata in faza initiala, hipertrofie de prostata, andropauza, fibrom uterin, menopauza. -extract mladite de mur: adjuvant in tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree. etc.), fibrom uterin, chist ovarian, metroragie, menoragie, amenoree, metrita si vaginita; hipogonadism la pubertatea femeilor (amenoree, pilozitate excesiva, nedezvoltarea glandelor mamare); iminenta de avort; tulburari de libidou; imbatranire precoce la femei. -ashwaganda eficienta in tratarea stresului si vindecarea fracturilor. -aminoacidul L-Lizina: previne osteoporoza (amelioreaza metabolismul calciului), stimuleaza cresterea oaselor la copii,stimuleaza refacerea tesuturilor osoase, a pielii, a tendoanelor, a cartilajelor dupa interventii chirurgicale, arsuri, ulceratii, inflamatii articulare prin inhibarea colagenazei, enzima proteolitica, care degradeaza fibrele de colagen. -efectuarea zilnica de exercitii fizice cu greutati pentru a stimula retinerea de catre os a mineralelor. -expunerea la soare in orele diminetii. Pentru retete personalizate de tratament,dieta si alte informatii,scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

    3
    4

  • adi pe 31 Mai 2013, 22:48
    Osteoporoza

    Scleroza multipla este o afectiune neurologica cronica, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Scleroza multipla poate provoca dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere, de echilibru, ale sensibilitatii si tulburari ale functiilor mentale. Creierul, maduva spinarii si nervii optici sunt conectate intre ele prin nervi si fibre nervoase. Un invelis proteic numit teaca de mielina inconjoara si protejeaza fibrele nervoase. Atunci cand mielina se inflameaza sau este distrusa (proces denumit demielinizare) rezultatul este intreruperea fluxului normal al impulsurilor nervoase la nivelul sistemului nervos central. Procesul de demielinizare si consecinta acestuia, intreruperea fluxului impulsurilor nervoase, constituie o boala cunoscuta sub numele de scleroza multipla. Afectarea tisulara, denumita leziune sau placa, se formeaza in zonele de demielinizare. Simptomele timpurii (de debut) Cele mai frecvente simptome timpurii ale sclerozei multiple sunt: - simptome musculare sau motorii, precum slabiciunea, tararea piciorului, rigiditate, tendinta de a scapa lucrurile din mana, senzatia de ingreunare, neindemanare sau stangacie sau lipsa coordonarii miscarilor (ataxie) - simptome vizuale, precum vederea incetosata, intunecata, cu pete sau neclara, durere la nivelul globilor oculari (mai ales la miscarea lor), orbire sau vedere dubla - nevrita optica, care consta in pierderea brusca a vederii si dureri oculare; este o manifestare destul de comuna la debutul bolii, aparand in pana la 23% din persoanele cu scleroza multipla - simptome senzoriale, precum furnicaturi, senzatia de intepaturi de ac, amorteli, o strangere ca in banda in jurul corpului sau a picioarelor sau senzatii electrice care se deplaseaza de-a lungul spatelui si in jos, in picioare. Simptomele de debut mai putin frecvente pot fi: - simptome de echilibru, precum senzatia de cap usor sau ameteala si senzatia ca totul se invarte in jur (vertij) - simptome vezicale, ca de exemplu incapacitatea de a tine urina (incontinenta urinara) sau de a goli complet vezica urinara sau pierderea senzatiei de mictiune (o incapacitate de a simti ca vezica urinara se umple, pana cand apare o nevoie brusca, urgenta de a urina). Simptomele cand boala avanseaza Pe masura ca scleroza multipla avanseaza, simptomele pot deveni mai severe si pot include: - accentuarea dificultatilor musculare, precum slabiciunea, tararea piciorului, neindemanarea, stangacia sau lipsa coordonarii - miscari rigide, mecanice (spasticitate) sau tremor care nu poate fi controlat, care pot face mersul dificil; poate fi necesar un scaun cu rotile uneori sau tot timpul - durere sau alte simptome senzoriale - incontinenta urinara sau mai rar, o incapacitate de a urina (retentie urinara) - constipatie si alte tulburari intestinale - la barbati, disfunctie erectila (impotenta) - la femei, disfunctie sexuala - probleme cognitive si emotionale, frecvente la persoanele care au scleroza multipla de mai mult timp: - probleme cognitive, precum pierderi de memorie, dificultati de concentrare, scaderea atentiei sau dificultate in gasirea cuvintelor adecvate - simptome emotionale, precum depresia, anxietatea si mania; un simptom rar este veselia excesiva, care pare inadecvata. Cauze: 1. Factori infectiosi Agenții virali sunt cei mai frecvent menționați ca factori infecțioși în SM. Dintre aceștea cel mai recunoscut este virusul herpes simplex uman 6 (VHU-6), al cărui ADN a fost izolat în LCR și țesutul cerebral al persoanelor cu SM. Caracterul infecției herpetice, și anume capacitatea de a se reactiva sub acțiunea anumitor trigeri, s-a propus ca argument pentru a explica natura fluctuantă a SM, cu atât mai mult că stimulii care activează infecția herpetică în mare parte sunt comuni și pentru SM (stress, intoxicații, infecții intercurente s.a). Un alt virus presupus a fi implicat în etiologia sclerozei multiple este virusul Epstein-Barr (EBV), dat fiind că anticorpii contra EBV au fost indentificați practic la 100% din pacienții cu SM, în comparatie cu 60% în populația sănătoasă. De altfel, istoricul de mononucleoză infecțioasă (provocată de EBV), în special la o vârstă mai mare, este asociat cu un risc crescut pentru SM. Dintre agenții microbieni au fost menționați în literatură Micoplasma pneumoniae și Mycobacterium tuberculosis, dar rolul lor nu a fost confirmat pe deplin. 2. Cauze autoimune Demielinizarea în scleroza multiplă nu este altceva decât distrugerea tecilor de mielină prin intermediul limfocitelor T sensibilizate. Ținta acestor limfocite sunt componentele mielinice care dintr-un motiv anume au fost recunoscute ca străine și atacate. Dintre acestea principalele sunt proteina bazică a mielinei (MBP), proteina mielinică ologodendrocitară (MOG) și proteina proteo-lipidică (PLP). Limfocitele T sensibilizate contra MOG au fost depistate atât la persoanele bolnave cât și la cele sănătoase. Totuși diferența constă în locul de legare la proteină. Tratament naturist: -curcuminul: experientele pe soareci de laborator ale Dr Natarajan si Dr. John Bright de la Universitatea din Los Angeles, California au constatat ca curcuminul incetineste sau opreste evolutia Dementei (Alzeimer) si a Sclerozei Multiple. -laptisorul de matca: sub actiunea laptisorului de matca crud, portiunile de tesut afectat de demielinizare se pot, pur si simplu, regenera, lucru pus in evidenta de analizele obtinute prin rezonanta magnetica nucleara, facute pacientilor doctorului Cristina Aosan. Mai multe studii japoneze foarte recente, ale dr. Furukawa si al colaboratorilor sai, demonstreaza si ele, in premiera mondiala, ca celulele nervoase se pot regenera. De altfel, trebuie spus ca intre dr. Aosan si cercetatorii japonezi sunt relatii stranse de colaborare, doamna doctor fiind din 2007 membru de onoare al “Asociatiei Japoneze de Apiterapie”. - gotu kola este unul dinre cele mai puternice plante de regenerare a sistemului nervos. -ashwaganda -Brahmi sau Gotu-kola (Hydrocotyle asiatica) – stimulent al memoriei şi inteligenţei, este considerat cel mai bun reîntineritor pentru creier şi sistemul nervos. Brahmi sau Gotu-kola (Hydrocotyle asiatica) – stimulent al memoriei şi inteligenţei, este considerat cel mai bun reîntineritor pentru creier şi sistemul nervos -acidul alfa lipoic: acidul lipoic neutralizeaza radicalii liberi care afecteaza celulele si contribuie sa bolile imbatranirii. Inca se efectueaza studii care au ca scop evidentierea beneficiilor acidului lipoic asupra afectiunilor precum cataracta, scleroza multipla, boala Alzheimer si atacul de cord. -vitamina D: consumul zilnic de vitamina D poate preveni îmbolnăvirea de scleroză multiplă, conform unui studiu realizat de cercetători britanici care au descoperit existenţa unei legături între acest tip de vitamină şi o genă care măreşte riscul apariţiei sclerozei multiple. -rhodiola rosea -acidul orotic(vitamina B13): ajuta la tratamentul unor afectiuni neurologice (scleroza multipla). - Bai aromatice , la 37g C, timp de 20 de minute cu: coada calului, muguri de pin, levantica, busuioc, tei, amestecate in parti egale. - Masajul partilor afectate cu tinctura de tataneasa si ulei de sunatoare. Coloana vertebrala va fi masata cu ulei de musetel. Pentru retete individualizate contactati-ma pe adresa plantevindecatoare@gmail.com Adrian,fitoterapeut,nutritionist

    4
    2

  • mariana pirvu pe 14 Mai 2013, 15:27
    osteoporoza

    sunt diagnosticata cu osteoporoza de 7 ani, am incercat toate medicamentele fosamax, fosavance bonviva ,actonel, dar valorile nu scad,ba in ultimul an au crescut cu 3 valori, ce pot sa mai fac?mi s-a recomandat bonviva injectabila, va rog sa-mi spuneti si mie ,daca mai exista pe piata ceva mai bun, multumesc frumos

    6
    11

  • mariana pirvu pe 14 Mai 2013, 15:26
    osteoporoza

    sunt diagnosticata cu osteoporoza de 7 ani, am incercat toate medicamentele fosamax, fosavance bonviva ,actonel, dar valorile nu scad,ba in ultimul an au crescut cu 3 valori, ce pot sa mai fac?mi s-a recomandat bonviva injectabila, va rog sa-mi spuneti si mie ,daca mai exista pe piata ceva mai bun, multumesc frumos

    23
    10

  • Tatiana pe 11 Mai 2013, 08:36
    Fosavance

    Mi s-a prescris medicamentul Fosavance pentru tratamentul osteoporozei ( mi-am fracturat ambele antebrate la interval de trei luni ). Nu cred ca o sa-l iau ,deorece prospectul mentioneza multe contraindicatii,chiar si fracturi de femur!!! Cine a luat Fosavace poate sa-mi spuna cum s-a simtit? Multumesc

    16
    4

  • Andreea pe 21 Apr 2013, 11:44
    Osteoporoza

    Eu vi-i recomand pe cei de la Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice pentru orice nelamurire. Fundatia apartine celebrului doctor Grigorie de la Parhon. Nu exista ceva legat de subiect, ce ei sa nu poata lamuri! www.srobms.ro

    12
    4

  • mariana l pe 28 Feb 2013, 17:46
    osteoporoza

    Buna! am si euo nelamutire va rog sa ma ajutati .Sint diagnosticata cu oteoporoza si mi-a fost recomandat Fosavance mentionez ca sfar de cancer ovarian operat cu regidiva .Am citit prospectulsi spune ca trebui precautii la persoanele cu cancer si ni-este frica sa-l iau .Va rog sa ma ajutati.

    6
    1

  • BB3491687 pe 6 Aug 2011, 15:48
    osteoporoza

    Am o nedum erire.Medicamentul Bonviva se prescrie pentru tratarea osteoporozei.Cand s-a pus pe piata romaneasca se vindeau doua tablete la pret de una, necompensat.Ulterior, cand a fost trecut in sistem compensat, se com,penseaza fiecare tableta, deci se connsidera doua ca pret.De ce oare?

    12
    6

  • BB3491687 pe 6 Aug 2011, 15:48
    osteoporoza

    Am o nedum erire.Medicamentul Bonviva se prescrie pentru tratarea osteoporozei.Cand s-a pus pe piata romaneasca se vindeau doua tablete la pret de una, necompensat.Ulterior, cand a fost trecut in sistem compensat, se com,penseaza fiecare tableta, deci se connsidera doua ca pret.De ce oare?

    11
    4

  • Liliana Marcu pe 25 Dec 2010, 18:55
    prevenirea osteoporozei

    am 51 ani si de 3 luni am intrat in menopauza as dori sa-mi spuneti cate tablete de DENOSUMAB ar trebuie sa ai pe zi multumesc

    21
    17

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod