Cancerul pulmonar: stadii si tratamente corespunzatoare

Informatii generale Cancerul pulmonar este cel mai raspandit tip de cancer la nivel mondial, acesta cauzand decesul a mai multe persoane decat oricare alt tip de cancer. In 2008, aproximativ 1,52 milioane de noi cazuri de cancer pulmonar au fost diagnosticate in lume, iar 1,31 milioane de persoane au decedat din cauza acestei boli. Potrivit Societatii Americane de Cancer (ACS), in Statele Unite ale Americii, aproximativ 161.840 de decese ca urmare a cancerului pulmonar au fost inregistrate in anul 2008, reprezentand 29% din totalul deceselor cauzate de cancer.


Cancerul pulmonar este termenul folosit pentru a descrie reproducerea necontrolata a celulelor canceroase la nivelul plamanilor. Aceste celule se grupeaza si formeaza excrescente numite tumori.

Incidenta cancerului de plamani este mai mare la barbati decat la femei si este mai raspandit in America de Nord si Europa. Mai mult de doua treimi dintre pacienti sunt diagnosticati in stadii avansate si doar 7% dintre bolnavii de cancer pulmonar supravietuiesc cel putin 5 ani dupa ce li s-a descoperit boala.
In 8 din 10 cazuri este vorba despre persoane care au peste 60 de ani. Studii recente arata ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa dezvolte cancer la plamani, iar femeile fumatoare au un risc de doua ori mai mare decat barbatii fumatori.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gina2 pe 25 Oct 2011, 16:22
    cancer la plamani

    buna ma numesc gina an si eu o prietena cu cancer la plamani nu se poate opera ce este de facut

    5
    5

  • Pusa Oancea pe 16 Aug 2009, 21:54
    Cancerul pulmonar

    Care sunt masurile practice de prevenire sau depistare timpurie a cancerului pulmonar? Va rog sa ne informati mai concret printr-un articol .Tocmai acum 2 luni i s-a diagnosticat sotului meu CPCM si deja este spre final.Salvati ,prin informare completa depistare timpurie acestei boli "subtile" .Multumesc.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod