O nouă terapie ar putea vindeca alergia la alune

Într-un studiu pe termen lung al tratamentului pentru alergia la alune, oamenii de știință din Australia au concluzionat că o terapie bazată pe imunitate a ajutat copiii alergi la arahide să le mănânce fără reacții adverse timp de patru ani.

Alergia la alune ar putea fi vindecată în viitorul apropiat. Iată cum!


Părinții trebuie să fie atenți la alimentele la care copiii lor pot fi alergici atunci când sunt mici. Una dintre aceste alergii este alergia la alune. Însă a fost realizat un studiu care ne oferă o soluție pentru această problemă.

Studiul a urmărit copiii înscriși într-un studiu anterior care s-a bazat pe un tratament de imunoterapie, care combina probioticele cu doze mici de arahide, fiind realizat special pentru a accepta treptat alergenul alunelor de sistemul imunitar al copiilor.
Studiile anterioare au sugerat că astfel de metode ar putea fi eficiente în reducerea reacțiilor alergice de șoc. Echipa australiană a adăugat probiotice pentru a spori în continuare capacitatea intestinului de a accepta arahidele și de a nu declanșa o reacție imună. În comparație cu un procent de 4% de copii care nu au primit un tratament, 82% din cei care au fost supuși tratamentului au reușit să reducă semnificativ reacțiile alergice la arahide.

Ulterior, copiii care au participat la studiu au fost urmăriți timp de patru ani după ce li s-a administrat tratamentul, iar 67% dintre au putut consuma arahide.
Mai puțini copii au avut reacții alergice la arahide. Rezultatele sunt încurajatoare, dându-le ocazia copiilor care au beneficiat de terapie să mănânce arahide fără teama unei reacții alergice. Dar ar putea fi prea devreme pentru a numi această soluție un tratament. Cercetătorii cred că adăugarea de probiotice la alergenii de alune poate fi importantă pentru îmbunătățirea toleranței copiilor la produsele alimentare, însă cercetătorii nu au comparat efectele probioticelor.
Aceștia au comparat doar copiii care au primit probiotice împreună cu terapia imună cu cei care nu au primit niciun tratament.

Este logic că probioticele pot spori efectul imunoterapiei, deoarece probioticele sunt bacterii benefice în intestin, unde sunt procesați alergenii alimentari. Probioticele reușesc să facă o diferență. Însă întrebarea este dacă există vreo diferență între pacienții care au fost tratați cu terapie de imunitate și probiotice și pacienții care au fost tratați doar cu ajutorul imunoterapiei.
Dar noile descoperiri furnizează chiar mai multe dovezi că folosirea alunelor pentru a trata alergia la alune și pentru a reînvăța sistemul imunitar să fie mai puțin alergic poate fi eficientă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod