Condimente pentru dieta pacienților cu diabet de tip 2

Cine știa că dieta pacienților cu diabet de tip 2 se poate transforma într-o explorare a condimentelor?
Gătitul pentru diabetul zaharat de tip 2 poate fi ușor și se poate transforma în preparate gustoase și sănătoase odată ce afli despre beneficiile aduse sănătății de unele condimente. Acestea ar trebui să ia locul sodiului în alimentația ta și au și nenumărate beneficii pentru sănătate - au un conținut bogat de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Multe plante, cum ar fi pătrunjelul, menta și mărarul, sunt aromate și doar dau un gust mai bun mâncărurilor și băuturilor, în timp ce altele ar putea ajuta la gestionarea diabetului de tip 2. Moderația este esențială la fel ca în cazul oricărui aliment. Ideea este să folosești condimentele ca parte a unei diete echilibrate.
Iată ce condimente le vor face mesele mai gustoase pacienților cu diabet de tip 2!

Ce condimente pot fi introduse în dieta pacienților cu diabet de tip 2?


Busuioc


Busuiocul conține multe flavonoide și merge perfect în combinație cu roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic și mozzarella. Atunci când mănânci mult busuioc, poți îmbunătăți controlul tensiunii arteriale, potrivit unui studiu publicat în aprilie 2014. Tensiunea arterială crescută poate reprezenta o problemă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Două din trei persoane cu diabet zaharat au tensiunea arterială ridicată, așa că busuiocul ar putea fi pus în valoare în dieta acestora.

Scorțișoară


Scorțișoara este un antioxidant care s-a dovedit că îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce zaharurile din sânge. Antioxidanții sunt substanțe naturale care pot preveni sau încetini leziunile celulare.
Scorțișoara are capacitatea de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Poți adăuga scorțișoară în fulgii de ovăz sau chiar și în tocănițe. 

Usturoi


Usturoiul este corelat cu nivelurile scăzute de glucoză din sânge, potrivit unei analize publicate în decembrie 2015. Poți include usturoiul în hummus, în spanacul gătit la aburi sau chiar și în conopida gătită. Usturoiul poate subția sângele sau interacționa cu medicamentele pe care le iei, deci este important să discuți cu medicul sau cu farmacistul înainte de a consuma mai mult usturoi. În general, este important să consulți medicul întotdeauna cu privire la nevoile tale nutriționale înainte de a face orice schimbări ale dietei.

Rozmarin


Rozmarinul este un antioxidant și cel mai bine este utilizat cu ardeii grași, leguminoasele sau varza. De asemenea, merge bine în combinație cu peștele și carnea slabă, cum ar fi pieptul de pui.
Rozmarinul este o plantă pe care o poți crește și ține într-un ghiveci sau în grădină. Iar cercetările sugerează că poate avea proprietăți antiinflamatorii și alte beneficii.

Cimbru


Acele mici frunze de cimbru dau o aromă puternică fripturilor și sosurilor. De asemenea, merg perfect alături de multe feluri de mâncare, de la ouă la supe. Cimbrul are un conținut bogat de antioxidanți, potrivit unui studiu de laborator al plantei publicat în august 2015.

Curcumă


Turmericul este un condiment galben, folosit adesea în feluri de mâncare din India și Orientul Mijlociu. Turmericul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce nivelul zahărului din sânge, potrivit unui studiu publicat în octombrie 2014.
Poți adăuga turmeric la legume prăjite, supă de linte sau chiar și peste salate cu pui sau ton, cu iaurt în loc de maioneză. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod