Ce spune zâmbetul tău despre starea generală de sănătate?

Cine nu își dorește un zâmbet perfect? Însă beneficiile unui zâmbet frumos nu sunt doar cosmetice.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că există o corelație între sănătatea orală deficitară și afecțiunile care includ inima, creierul și alte părți ale corpului. Mai jos, poți regăsi corelația dintre zâmbetul tău și starea generală de sănătate, precum și motivația pentru a-ți vizita medicul stomatolog mai des. 

Care este corelația dintre zâmbetul tău și starea generală de sănătate?


Timpul și efortul pe care le investești în igiena orală (inclusiv curățarea regulată a dinților) te pot ajuta pe termen lung.
Cercetările sugerează faptul că starea gingiilor este corelată cu o varietate de probleme de sănătate. Mai multe studii au ajuns la concluzia că afecțiunile la nivelul gingiei sunt direct corelate cu bolile de inimă. Alte cercetări sugerează o asociere între sănătatea orală și nașterile premature, artrita reumatoidă, Alzheimer și cancerul pulmonar. O ipoteză ar fi că afecțiunile gingiei declanșează inflamații la nivelul întregului organism, crescând astfel riscul apariției bolilor.

Când vorbim de zâmbetul unei persoane, ne referim și la buzele acesteia.
Herpesul de pe buze poate apărea din cauza stresului, buzelor crăpate sau unui sistem imunitar slăbit în timpul iernii. De îndată ce simți furnicături sau o senzație de arsură la nivelul buzelor, care apare adesea cu o zi sau două înainte de formarea unui herpes, consultă-ți medicul. Acesta îți poate prescrie un medicament antiviral, care poate reduce timpul de vindecare la jumătate.

Terapia prin zâmbete


Un zâmbet adevărat are o importanță foarte mare. De exemplu, într-un studiu realizat în 2014, persoanele în vârstă care au vizionat un film amuzant timp de 20 de minute au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât un grup de persoane care a stat liniștit pentru aceeași perioadă de timp.
Zâmbetul este primul pas către râs și pare a determina o creștere a nivelului endorfinelor și dopaminei din creier, care garantează un nivel ridicat al plăcerii. Însă zâmbetul trebuie să fie autentic pentru ca substanțele să fie eliberate de creier.

Zâmbetele false pot avea unele consecințe. În primul rând, îți poți relaxa obrajii, deoarece unele cercetări arată faptul că un zâmbet fals nu este benefic organismului. Un studiu realizat în 2011 a constatat că persoanele care au zâmbit fals toată ziua au prezentat un nivel de implicare în munca lor mai mic decât persoanele care au zâmbit cu adevărat.
Atunci când zâmbești fals, apare un sentiment neplăcut de tensiune sau disonanță. Încearcă să induci o expresie fericită naturală prin vizualizarea unei activități care îți face plăcere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod