Botoxul reduce riscul de Alzheimer?

Oare procedura cosmetică utilizată pentru diminuarea ridurilor poate ajuta femeile să prevină complet demența? Nu te grăbi să o consideri o idee superficială, ci află argumentele chirurgilor, care consideră că ar putea fi o soluție împotriva bolii Alzheimer.
După ce trec de vârsta de 65 de ani majoritatea femeilor își dau seama că nu au cum să arate ca în tinerețe, dar uneori poate apărea depresia și vor fi foarte afectate. În acest context s-a lansat ideea că Botoxul sau operațiile cosmetice ar putea preveni manifestarea bolii Alzheimer, precum și a altor tipuri de demență. 

 
Aspectul fizic afectează echilibrul emoțional

Dr. Foad Nahai, profesor de chirurgie plastică și reconstrucție facială de la Universitatea Emory, din Atlanta, afirmă că majoritatea femeilor au o atitudine negativă față de procesul de îmbătrânire și efectul trecerii timpului asupra aspectului lor exterior. Nemulțumirea cauzată de felul în care arată poate avea efecte negative asupra echilibrului emoțional dacă persistă perioade lungi de timp.
În cadrul studiilor efectuate s-a constatat că simplu fapt de a vedea o față cu un aspect întinerit în oglindă crește încrederea de sine și favorizează realizarea completă a funcțiilor creierului.
Pentru a susține aceste afirmații profesorul se bazează pe numeroase studii, printre care unul realizat de o echipă de cercetători de la Yale. Partcipanții au fost intervievați când aveau 40 de ani și li s-a scanat creierul. Peste 30 de ani s-a efectuat aceeași operațiune pentru a se compara rezultatele. Persoanele care aveau o imagine negativă despre procesul de îmbătrânire aveau hipocampul, zona creierului esențială pentru funcțiile de memorare, de trei ori mai mic decât cei care erau optimiști când se gândeau la trecerea timpului. Participanții care se agitau din cauza semnelor de îmbătrânire aveau și un nivel ridicat de plăci de amiloid, un simptom caracteristic bolii Alzheimer.

 
Botoxul previne depresia

Există o legătură directă între depresia manifestată la vârste înaintate și deteriorarea funcțiilor cognitive. În cadrul unui studiu recent s-a constatat că depresia accelerează trecerea de la deteriorarea medie a funcțiilor cognitive spre demență.
Acest studiu fascinant arată în mod practic care este rolul botoxului în acest proces.
85 de persoane care sufereau de depresie gravă au primit un tratament unic cu Botox, axat asupra ridurilor dintre sprâncene. Un număr egal de persoane au primit o injecție cu o soluție placebo. Cu 6 săptămâni mai târziu nivelul depresiei a scăzut cu 47% în cadrul grupului de persoane tratate cu Botox, față de numai 20% în grupul care primise varianta placebo. Acest lucru sugerează faptul că Botoxul și celelalte proceduri cosmetice reduc depresia și, prin acest efect, pot preveni sau întârzia manifestarea demenței.
„Poate unii oameni vor crede că dacă facem o legătură între chirurgia cosmetică, Botox și Alzheimer înseamnă că minimizăm cât de gravă este boala, dar realitatea este că Botoxul este un tratament eficient pentru depresie, care crește semnificativ riscul de demență”, spune dr.
Nahai.

 
Și liftingul facial are un efect util

Pentru a obține dovezi suplimentare se argumentează și pe baza unui studiu realizat de Clinica Mayo asupra a 250 de femei cu vârsta medie de 60 de ani, care au ales liftingul facial între 1970 și 1975. Deși speranța de viață era de 73 de ani la vremea respectivă, o treime dintre cele 250 de femei a trăit până la 81 de ani, iar restul până la 84 de ani. Astfel, liftingul facial a crescut durata de viață a femeilor vizate cu cel puțin un deceniu. Desigur, contează și meniul ales și tratarea celorlalte probleme de sănătate, dar specialiștii consideră că ar  fi util să se acorde o nouă șansă procedurilor cosmetice și să se reevalueze rolul pe care îl au pentru prevenirea afecțiunilor de ordin psihologic care pot cauza demența. 
„Atitudinea asupra îmbătrânirii poate afecta procesele chimice de la nivelul creierului, în mod direct sau indirect.
O atitudine pozitivă legată de trecerea timpului, creată cu ajutorul procedurilor cosmetice care îmbunătățesc aspectul exterior le va ajuta pe femei să simtă că au un control mai mare asupra felului în care arată la orice vârstă”
, spune dr. Nahai.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod