Ai multe tatuaje? 4 greșeli pe care să le eviți

Fiecare persoană își creează o rutină ușor diferită pentru a îngriji pielea cu tatuaje, dar dacă ai deja foarte multe sau planifici să mai adaugi câteva este foarte important să eviți obiceiurile greșite care îți pot periclita sănătatea.
Chiar dacă te-ai obișnuit deja cu modul în care se realizează tatuajele nu trebuie să devii prea relaxată și să uiți să ai grijă de pielea ta așa cum trebuie în perioada de refacere. După cum la primul tatuaj ai fost foarte atentă la toate indicațiile primite pentru a preveni efectele secundare, nu trebuie să uiți regulile de bază indiferent de câte ori ai trecut prin același lucru.
„Nu lua tatuajul ca pe un lucru simplu. Deși este permanent, se poate deschide la culoare sau își poate modifica nuanța de-a lungul timpului. Dacă nu aplici o cremă de protecție solară în fiecare zi se va decolora foarte rapid”, spune dr. Rose Marie Beauchemin-Verzella, dermatolog de la Institutul Beau.
Este adevărat că pielea cu tatuaje trebuie protejată tot timpul împotriva razelor ultraviolete, dar greșelile de îngrijire nu se aplică doar la nivel cosmetic, ci anumite obiceiuri pot favoriza infecțiile grave.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a-ți proteja sănătatea, indiferent cât de multe tatuaje ai deja:

 
1. Crezi că nu ai nevoie de protecție solară

Nu îți închipui că tatuajele te vor proteja de lumina soarelui, chiar dacă ai impresia că pielea ta este acoperită de stratul de culori. „Când îți faci un tatuaj picăturile mici de cerneală sunt integrate în straturile superficiale ale pielii.
Culoarea nu te va proteja de efectele nocive ale razelor ultraviolete”
, spune dr. Tsippora Shainhouse, dermatolog. 
Chiar dacă noile culori îți dau senzația că ai un nou strat la suprafața pielii, să știi că nu funcționează deloc așa. În plus, dacă vrei ca tatuajul tău să aibă culorile intense timp de mai mulți ani este esențial să te protejezi de soare. „Poți purta și haine cu mânecă lungă, pălării și ochelari de soare. Aplică din nou crema de protecție de fiecare dată când transpiri, înoți sau te ștergi cu prosopul”, spune dr. Shainhouse.

 
2. Nu lași tatuajul să se vindece așa cum trebuie

Deși unele persoane devin din ce în ce mai experimentate în ceea ce privește îngrijirea pielii după fiecare nou tatuaj, altele încep să dea mai puțină atenție instrucțiunilor care favorizează vindecarea pielii. Nu uita că refacerea pielii contează la fel de mult la primul tatuaj ca și la al cincilea.
„Trebuie neapărat să ai grijă de pielea ta după ce îți faci un tatuaj. Menține zona curață, acoperită cu o cremă emolientă pentru vindecare și cu un plasture. Trebuie să faci acest lucru timp de 1-2 săptămâni, până când pielea este complet refăcută”, recomandă dr. Heidi Prather, dematolog de la centrul Westlake.

 
3. Mergi la saloane pe care nu le-ai verificat

Atunci când îți faci primul tatuaj probabil că vei fi foarte strictă în alegerea salonului potrivit, dar nu trebuie să uiți de acest lucru nici dacă ai deja mai multe tauaje. Selectează mereu o locație care respectă standardele de igienă și nu-ți modifica tipul de cerințe.
„Persoanele care au foarte multe tatuaje pot deveni uneori dependente de noile variante pe care vor să le adauge sau de piercing-uri și vor fi mai puțin atente la felul în care arată locul unde se realizează.
Riscul de infecții dermatologice, hepatită și HIV este foarte mare. Nu frecventa decât saloane curate și asigură-te că artistul care realizează tatuajul respectă toate cerințele pentru siguranța ta. Fii atentă să poarte mănuși, să nu refolosească acele, să nu le introducă de două ori în cerneală și ca tot echipamentul să fie sterilizat”
, spune dr. Shainhouse.

 
4. Uiți să mergi la dermatolog

Tatuajele sunt foarte colorate sau au modele complicate, ceea ce poate face mai dificil ca dermatologii să observe cancerul de piele. Tocmai de aceea trebuie să mergi cel puțin o dată pe an la un consult de specialitate pentru a evita riscurile. „Uneori este dificil să vezi cum se modifică alunițele de mici dimensiuni când în jurul lor este cerneala colorată de la tatuaje, dar cu răbdare se poate. Mi s-a întâmplat inclusiv ca anumiți artiști care realizau tatuaje să îmi trimită pacienți la consult pentru că au observat o aluniță cu un contur neregulat sau alte leziuni problematice”, spune dr.
Shainhouse.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod