Sistemul osos şi articular



Afecţiunile reumatice


Reumatismul reprezintă o categorie largă de afecţiuni inflamatorii cronice dureroase (peste 100 de boli ce afectează oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele). 50% din populaţie suferă de aceste afecţiuni.



Pentru sănătatea sistemului osteo-articular


Abordate corect, bolile osoare şi articulare pot fi prevenite, întârziate sau chiar stopate. Îţi prezentăm câteva măsuri de prevenţie care sigur îţi vor fi utile.

Pentru prevenire osteoporozei este importantă creşterea aportului de alimente bogate în calciu. Aportul suplimentar de vitamina D îmbunătăţeşte absorbţia calciului. Practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice poate contribui la diminuarea pierderilor de masă osoasă. Pentru prevenire osteoporozei sunt necesare 30-45 minute de exerciţii fizice, de cel puţin trei ori pe săptămână. Ideal ar fi să se renunţe la fumat. Unii cercetători susţin că fumatul creşte cu 50% riscul de apariţie a osteoporozei la femei. De asemenea, alcool trebuie consumat cu moderaţie. Este important de ştiut că la fiecare 100 mg de cafeină ingerată organismul pierde 6 mg de calciu. Aşadar, pentru prevenirea osteoporozei, cafeaua va fi consumată cu moderaţie.

Prima măsură atât în prevenţia, cât şi în tratamentul bolilor articulare este în a ne îmbrăca adecvat cu temperatura de afară. O îmbrăcăminte care să ne asigure un confort termic inclusiv la nivelul articulaţiilor mâinilor şi picioarelor ne poate scuti de durere, medicamente şi multă bătaie de cap şi ne ajută să înfruntăm cu optimism anotimpul rece.

Există suplimente alimentare ce se pot administra ca adjuvanţi în artrite. Acestea au la bază substanţe precum glucozamina, condroitina, acidul hialuronic, metilsulfonilmetan, extracte de curcumin şi boswellia - au rolul de a păstra integritatea şi mobilitatea cartilajelor; sunt benefici şi antioxidanţii - extracte de struguri, ceai verde, vitamina C şi E - ei detoxifică şi întâresc organismul.

Nu trebuie uitat că muşchii sunt cei care pun articulaţiile în mişcare. Pacienţii artrozici se plâng de dureri la debutul mobilizării. În aceste situaţii se recomandă minimum 30 de minute de gimnastică care să întărească musculatura membrelor.

Exerciţii benefice pentru oase şi articulaţii


Genuflexiunile, fandările, flotările, abdomenele şi alte exerciţii care lucrează partea superioară sau cea mediană a corpului sunt benefice pentru întărirea oaselor şi flexibilitatea articulaţiilor. Abdomenele întăresc oasele şi muşchii spatelui şi fortifică partea mediană a corpului.
Abdomenele întăresc oaselor şi muşchii spatelui şi fortifică partea mediană a corpului.
Pentru sănătatea oaselor, poţi face, de asemenea, 30 de minute de exerciţii cu greutăţi o dată pe săptămână. Ele pot fi executate chiar şi în trei reprize de câte zece minute.
Yoga este excelentă pentru sistemul osteo-articular: creşte forţa şi flexibilitatea întregului corp şi densitatea oaselor.

Persoanele supraponderale trebuie să-şi reducă greutatea, în special când sunt afectate articulaţiile coloanei vertebrale lombare şi ale picioarelor.

 

Profita acum de promotia din farmaciile Sensiblu: 30% reducere la  produsele destinate sistemului osossi articular!

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod