Premieră în România. S-a creat primul grup de suport pentru pacienții cu cancer colorectal

Pacienţii cu cancer colorectal pot participa la un grup de suport multidisciplinar (cu oncolog, psiholog şi nutriţionist), primul de acest fel din România. Grupul este creat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” din Bucureşti.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu”din București anunță crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat în cadrul unui spital, pentru pacienții diagnosticaţi cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între pacienți, supraviețuitori ai cancerului colorectal și specialiştii în domeniu.

Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din doi medici specialiști oncologi, un psiholog și un nutriționist.

Aceștia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienților, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.  

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” București, de două ori pe lună, în grupe separate pentru femei și bărbați. Ora de începere este 15.30, întâlnirile durează până la 3 ore, iar accesul este gratuit.

Programul:
Bărbați: 31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie
Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie.

Pentru informații suplimentare și întrebări legate de grupul de suport vă stă la dispoziție psiholog Lidia Stoica : 0720655618.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an.
În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, în timp ce anual 5.675 dintre aceștia, pierd lupta cu boala.

Trebuie să ştii că sunt puţine cazurile în care cancerul colorectal are la bază moştenirea genetică. Cu toate acestea, există anumite simptome pe care nu este bine să le ignori şi să recurgi la un consult medical. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care anunţă o problemă la nivelul intestinului gros:

- Scăderea în greutate
- Durerile abdominale
- Anemia
- Scaune amestecate cu sânge
- Scaune de culoare neagră
- Greţuri
- Constipaţie alternată cu diaree.

Dacă ai constatat aceste simptome este important să te programezi la un consult pentru a face mai multe investigaţii la recomandarea unui specialist.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod